Криза дісталась до церкви Венесуели - закінчується вино для церковних служб — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Криза дісталась до церкви Венесуели - закінчується вино для церковних служб

Казна та Політика
277
Періодичні труднощі із забезпеченням товарами, які спостерігаються останнім часом у Венесуелі, добралися і до венесуельської католицької церкви: у понеділок її представники визнали, що вичерпуються запаси церковного вина, необхідного для проведення мес.
“Запаси закінчуються… нам доведеться імпортувати вино, але для цього у нас немає доларів”, – наводять слова голови комісії із зовнішніх зв’язків Єпископської конференції південноамериканської країни Роберто Лакера латиноамериканські ЗМІ.
Криза виникла після того, як єдиний виробник такого вина у Венесуелі, дочірнє підприємство відомого виробника продуктів харчування і напоїв Empresas Polar, заявив про неможливість продовження роботи у зв’язку з труднощами з постачаннями сировини.
Тим часом, в середині травня влада звинуватила Empresas Polar в навмисних діях, спрямованих на виникнення дефіциту товарів шляхом приховування своїх власних продуктів. Метою цього, за словами президента Ніколаса Мадуро, нібито була дестабілізація ситуації в країні, спрямована проти його уряду.
У підсумку церковного вина залишилося всього на два місяці, заявив представник Єпископської конференції країни. Тепер католицька церква готова звернутися до уряду з проханням виділити їй долари для закупівель вина за кордоном.
Останнім часом у Венесуелі несподівано зникають ті чи інші товари. Так було із зубною пастою і туалетним папером. Для закупівель в терміновому порядку за кордоном 50 мільйонів рулонів паперу владою були виділені додаткові асигнування.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас