ЄС погрожує накласти економічні санкції на Францію, Іспанію і Словенію - через держборг — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄС погрожує накласти економічні санкції на Францію, Іспанію і Словенію - через держборг

Світ
549
На думку чиновників, ці країни не впоралися з проведенням реформ і не змогли скоротити рівень свого держборгу. Вперше в історії сучасної Європи до окремих країн даного регіону можуть бути застосовані економічні санкції з боку наднаціональної структури.
Як очікується, в доповіді Європейської комісії, яка буде опублікована в середу, Франція, Іспанія і Словенія будуть піддані різкій критиці за свою нездатність провести необхідні реформи і домогтися запланованого скорочення держборгу.
Йдеться про так звану доповідь про “макроекономічні дисбаланси”. Згідно з нещодавно затвердженим законодавством єврозони, у разі якщо країни самостійно не виправлять вказані у доповіді “макроекономічні дисбаланси”, до них будуть застосовані санкції, а також серйозні штрафи.
В інтерв’ю виданню The Sunday Telegraph високопоставлений європейський чиновник, який побажав залишитися неназваним, заявив, що під санкціями мається на увазі в тому числі проведення необхідних структурних реформ “через голову” національних урядів окремих країн.
Варто відзначити, що згідно з декретом, затвердженим у листопаді 2012 році, процедура введення санкцій проти окремих країн може бути скасована тільки в тому випадку, якщо більшість країн проголосують проти такого рішення.
За низкою прогнозів першою країною, яка потрапить під режим санкцій, може стати Словенія. Фінансову кризу, що триває в цій країні, вже встигли порівняти з ситуацією на Кіпрі. Європейські чиновники побоюються, що для вирішення проблем у банківському секторі Словенію доведеться “рятувати” вже цього літа. Франція та Іспанія – наступні кандидати.
Підкреслимо, що чиновники Європейської комісії вже попереджали французьку владу, що слабка конкурентоспроможність економіки Франції і високий рівень держборгу цієї країни становлять загрозу для стабільності єдиної європейської валюти.
По Іспанії чиновники також відзначили високі рівні внутрішніх і зовнішніх боргів, а також підвищені рівні безробіття.
Попередні терміни, в які Франції доведеться “виправитися”, вже були озвучені. Якщо французька влада не почне здійснювати необхідні реформи до 2015 року, за них це зробить влада ЄС.
За матеріалами:
Вести.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас