В Італії заарештували металургійні активи на суму 8 млрд євро через порушення екології — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Італії заарештували металургійні активи на суму 8 млрд євро через порушення екології

Казна та Політика
370
Італійська поліція заарештувала активи на 8,1 мільярда євро, що належать сталеливарній компанії ILVA. Компанія підозрюється в порушенні екологічного законодавства.
Конфісковані активи належали родині, що контролює сталеливарний завод у місті Таранто на півдні Італії. В даний час це найбільше металургійне підприємство в Європі. Його менеджмент підозрюється в кримінальних злочинах, пов’язаних з порушенням екологічних норм.
Повідомляється, що 8,1 мільярда євро еквівалентні сумі, яку компанія повинна була витратити, щоб відповідати вимогам законодавства про екологію. Які саме активи заарештували поліцейські, не повідомляється.
22 травня агентство Reuters повідомляло, що правоохоронні органи Італії також проводять перевірку в ILVA на предмет ухилення від податків.
Розслідування за підозрою в порушенні екологічного законодавства стосовно ILVA почалося в липні 2012 року. Слідчі підозрюють, що порушення норм стало прямою причиною ракових захворювань серед жителів Таранто і його околиць.
Основний власник компанії Еміліо Ріва (Emilio Riva), перебуває під домашнім арештом. Син Еміліо, Фабіо Ріва, виїхав з Італії до Лондона. В даний час прокуратура наполягає на закритті заводу в Таранто, в той час як робітники закликають зберегти підприємство, яке є одним із символів металургії країни.
Компанія ILVA виробляє близько 40 відсотків італійської сталі. На підприємстві в Таранто працює кілька тисяч людей.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас