Голова ФРС Бернанке мало не довів ринки до паніки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Голова ФРС Бернанке мало не довів ринки до паніки

Фондовий ринок
1527
Федеральна резервна система США не на жарт налякала інвесторів: з протоколу її засідань з’ясувалося, що вона може припинити стимулювати економіку вже влітку.
Дані, що вказують на можливість швидкого завершення програми стимулювання американської економіки за рахунок вливання в неї грошей, стали для інвесторів шоком. Адже всього за кілька годин до публікації протоколу голова ФРС Бен Бернанке говорив, що згортати стимулюючу кредитно-грошову політику передчасно.
Після публікації протоколу світові ринки охопила потужна хвиля розпродажів. Найбільше дісталося Японії: індекс Nikkei впав на 7,3% – це стало найбільшим денним падінням з березня 2011 р., коли до Японії прийшло цунамі. Падіння фондового ринку Європи в четвер було максимальним за 10 місяців, провідні європейські індекси втратили по 2,5%.
Російський індекс ММВБ просів на 3,6%, індекс РТС – на 4,2%, а індекс волатильності RTS VIX, відомий як “індекс страху”, підскочив на 14%.
Але, можливо, ринки даремно перенервували. Перед завершенням попередніх раундів стимулюючих програм ФРС ринки помітно падали, пояснює реакцію головний стратег “Уралсиб кепітал” В’ячеслав Смольянінов.
“Оскільки всі учасники ринку чекають, що ФРС почне діяти, але ніхто не знає коли, судомні рухи ринків неминучі, – упевнений Девід Фуллер, видавець інвестиційного бюлетеня Fullermoney Global Strategy. – Моя порада: якщо збираєтеся панікувати, робіть це якомога раніше, навіть якщо виявиться, що ви поквапилися. Частково скоротивши позиції, ви вивільните капітал, який можна буде інвестувати після просадки ринку”.
23 травня торги на американському ринку відкрилися падінням котирувань, але потім ринок зумів відіграти велику частину падіння. Індекс Dow Jones знизився на 0,08%, Standard & Poor’s 500 опустився на 0,29%, Nasdaq – на 0,11%.
За матеріалами:
Відомості
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас