Так і літаємо: український супутник Січ-2 зламався менш ніж за 2 роки експлуатації — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Так і літаємо: український супутник Січ-2 зламався менш ніж за 2 роки експлуатації

Казна та Політика
1761
Україна завершує експлуатацію запущеного на навколоземну орбіту в серпні 2011 року супутника нового покоління Січ-2 через проблеми енергозабезпечення, розповіло Інтерфакс-Україна джерело в галузі.
“Зв’язок з космічним апаратом відсутній з грудня минулого року. Створена за даним фактом спеціальна комісія ДКАУ встановила неможливість подальшої експлуатації супутника у зв’язку з остаточною втратою його енергозабезпечення”, – повідомив він.
“Це наш перший серійний супутник ДЗЗ нового покоління. Гарантійний термін його служби – 3 роки, ми його успішно експлуатували трохи менше”, – зазначив співрозмовник агентства.
Він уточнив, що зараз вже розпочато підготовку до старту другого серійного українського супутника ДЗЗ нового покоління – оптико-електронного Січ-2М. Пуск заплановано на кінець наступного року.
Зазначимо, що Січ-2 був запущений на навколоземну орбіту в серпні 2011 року в рамках кластерного пуску українсько-російського конверсійного проекту.
Розроблений ДКБ Південне (Дніпропетровськ) КА Січ-2 вагою 176 кг, входить до класу мікросупутників.
Додамо, що Україна має намір до 2020 року створити і розгорнути в космосі супутникове угруповання у складі двох-трьох сателітів, що одночасно працюють на орбіті.
Раніше повідомлялося, що Росія і Україна в багато разів перевершують своїх конкурентів в трьох сферах – авіації, космосі і ядерній енергетиці, як заявив надзвичайний і повноважний посол України в РФ Володимир Єльченко.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас