Мільярдер Курченко викупить стадіон за $70 млн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мільярдер Курченко викупить стадіон за $70 млн

Казна та Політика
980
Власник ФК “Металіст” (Харків) Сергій Курченко викупить комунальну частку в однойменному стадіоні, на якому грає клуб, за $70 млн.
“Вже підписали з владою договір, що ми купуємо стадіон “Металіст” за $70 млн”, – сказав він в інтерв’ю журналу “Кореспондент”.
С.Курченко також повідомив, що всі зобов’язання перед колишнім власником ФК “Металіст” Олександром Ярославським щодо придбання клубу були виконані в середині травня.
“У нас була розстрочка, і 15 травня ми повністю виконали свої зобов’язання. У договорі є пункт про конфіденційність, але я вас запевняю, що сума, яку він (О.Ярославський – ІФ) отримав, більш ніж справедлива. З точки зору бізнесу він угодою більш ніж задоволений”, – додав він.
За словами С.Курченка, витрати на утримання клубу в даний час складають близько $70 млн на рік і з наступного сезону зростуть мінімум до $105 млн. “У скільки можна оцінювати футбольний клуб “Металіст”, що приносить за рік мінімум мінус $70 млн, який виросте рази в півтора, коли ми вийдемо в Лігу чемпіонів?”, – зазначив власник ФК.
С.Курченко також повідомив, що після приходу в “Металіст” підняв колективу клубу премії за ігри, поліпшивши систему мотивації.
Як повідомлялося, голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін раніше прогнозував, що стадіон “Металіст” може бути виставлений на продаж орієнтовно в третьому кварталі 2013 року і проданий за суму, еквівалентну $70 млн (кошти, витрачені на реконструкцію стадіону з бюджетів різних рівнів).
У грудні 2012 року ВЕТЕК досяг домовленостей щодо придбання ФК “Металіст” у бізнесмена Олександра Ярославського, який склав з себе повноваження президента клубу. Новим президентом був обраний Сергій Курченко, який вважається основним акціонером ВЕТЕК.
ВЕТЕК спеціалізується на торгівлі скрапленим та природним газом, нафтопродуктами і товарами для нафтогазової галузі, володіє Одеським НПЗ і експлуатує близько 150 АЗС.
Харківський “Металіст” є володарем Кубка СРСР 1987/1988 рр. З сезону 2006/2007 рр. по сезон 2011/2012рр. вигравав бронзові медалі чемпіонату України з футболу. У сезоні 2012/2013 рр. посів друге місце, яке дає право грати в Лізі Чемпіонів УЄФА.
Місткість стадіону “Металіст” після реконструкції проведеної до ЄВРО-2012 складає 40 тис. глядачів.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас