У Росії заборонили соціальну мережу «ВКонтакте» — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Росії заборонили соціальну мережу «ВКонтакте»

Технології&Авто
9298
Домен соціальної мережі «ВКонтакте» внесений до реєстру заборонених сайтів. На спеціальному сайті повідомляється, що домен vk.com опинився в реєстрі відповідно до рішення Роскомнадзора від 24 травня. Користувачі з кількох регіонів, у тому числі з Санкт-Петербурга і Волгоградської області, повідомили, що ресурс недоступний.
Забайкальський провайдер «Байкал-ТТК» на своїй сторінці «ВКонтакте» повідомив, що соціальна мережа перестане відкриватися у всіх абонентів. «Це дуже сумно», – йдеться в повідомленні.
Як повідомив «Ленте.ру» офіційний представник Роскомнадзора Володимир Піков, фахівці відомства поки з’ясовують причини потрапляння домену «ВКонтакте» до реєстру. За його словами, «ситуація незрозуміла». У прес-службі соцмережі від коментарів відмовилися.
Зазвичай за рішенням Роскомнадзора до реєстру потрапляють сайти, на яких розміщена дитяча порнографія. Як повідомляється на сайті «Антизапрет.инфо», причиною для внесення «ВКонтакте» послужила фотографія з групи «Дитяча мода», на якій зображена оголена дівчинка в душі. Номери підстав блокування для адреси цієї фотографії та домену vk.com збігаються.
Раніше на групи, в яких розміщуються фотографії дітей, звертав увагу уповноважений з прав дитини в РФ Павло Астахов. Наприкінці березня адміністрація «ВКонтакте» заблокувала спільноту «дитячої моди».
Відповідно до закону, влада може внести до реєстру сайти, на яких розміщена дитяча порнографія, а також матеріали, що пропагують суїцид і вживання наркотиків. У двох останніх випадках рішення залишається за Роспотребнадзором і ФСКН відповідно. Якщо ресурс внесений до реєстру, провайдери повинні заблокувати доступ до нього.
Великі ресурси, в тому числі соціальна мережа «Однокласники» і Google, вже потрапляли до реєстру заборонених сайтів. Роскомнадзор списував це на технічні помилки.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас