Азаров: уряд ні за що не піде на скорочення зарплат бюджетників — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Азаров: уряд ні за що не піде на скорочення зарплат бюджетників

Казна та Політика
317
Уряд ні в якому разі не піде на скорочення зарплат бюджетників.
Про це заявив прем’єр-міністр України Микола Азаров у відповідь на поширену деякими ЗМІ недостовірну інформацію про можливе скорочення заробітної плати працівникам бюджетної сфери заради продовження співпраці України з Міжнародним валютним фондом, повідомили у Департаменті інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабміну.
«Ми ні в якому разі не підемо на скорочення зарплат для працівників бюджетної сфери. Навпаки, ми робимо все можливе для того, щоб зарплати у бюджетній сфері зростали», – сказав Азаров.
Прем’єр-міністр нагадав, що в березні поточного року уряд ухвалив постанови про підвищення рівня оплати праці медичних працівників системи екстреної медичної допомоги та працівників протитуберкульозних закладів, і вже підготовлені проекти рішень про підвищення рівня оплати праці працівників культури, зокрема театрів, концертних організацій, клубних закладів, цирку.
У той же час державний бюджет 2013 року передбачає збільшення майже на 10% витрат на оплату праці працівників бюджетної сфери проти 2012 року, сказав Азаров. Отже, ніякого скорочення оплати праці працівників бюджетної сфери не планується, запевнив прем’єр.
Крім того, Департамент інформації та комунікацій з громадськістю Кабінету міністрів «закликає ЗМІ, які не впевнені у достовірності інформації, звертатися із запитами в уряд і не поширювати плітки, які вводять в оману населення».
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас