Порошенкові довірили парламентський комітет зі співпраці між Україною і ЄС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Порошенкові довірили парламентський комітет зі співпраці між Україною і ЄС

Казна та Політика
198
Українська частина комітету парламентського співробітництва “Україна-ЄС” обрала своїм співголовою депутата Верховної Ради Петра Порошенка (позафракційний).
Про це повідомив депутат Ради, член фракції “Всеукраїнське об’єднання “Свобода”, член української частини комітету Олег Панькевич.
Депутат зазначив, що спочатку перше засідання української частини комітету було призначено на 14:15, однак з незрозумілих причин воно було зірване представниками фракції Партії регіонів.
“Почалося засідання о 14:15, було обрано тимчасову голову на засіданні – пана Бориса Тарасюка (“Всеукраїнське об’єднання “Батьківщина”), жодних заперечень не було. Ми почали голосування за двох співголів нашої частини комітету, але тут з’явилася пані Бережна (ПР) і сказала, що все не так. Фактично вони зірвали засідання”, – сказав він.
Потім, за словами Панькевича, засідання було перенесено на 15:45, але в підсумку воно почалося тільки о 16:00 і на ньому було проголосовано тільки питання обрання одного співголови комітету.
При цьому, за словами Панькевича, велика частина представників Партії регіонів на цьому засіданні була відсутня.
“Був уже кворум дев’ять осіб, і була проголосована частина першого питання – обрали співголовою підтриманого опозицією Порошенка, а представника від більшості так і не обрали”, – додав він.
Панькевич пояснив, що згідно з домовленостями було ухвалено рішення обрати двох співголів української частини комітету парламентського співробітництва “Україна-ЄС”: один – від представників опозиції і один – від представників більшості.
На уточнююче питання, чи можна вважати Порошенка вже обраним співголовою, Панькевич зазначив, що так, адже голосування відбулося, були присутні більшість депутатів – дев’ять, вісім з яких проголосували за кандидатуру Порошенка.
“Можна вважати, що Порошенко є співголовою”, – підкреслив депутат.
Разом з тим, Панькевич зазначив, що інші питання порядку денного, такі як обрання заступників співголів української частини комітету, призначення дати засідання комітету разом з представниками ЄС, так і не були розглянуті.
У зв’язку з цим Панькевич звинуватив Партію регіонів у деструктивній позиції, що не сприяє прогресу України у процесі євроінтеграції.
Як повідомляло агентство, 18 квітня голова Верховної Ради Володимир Рибак підписав розпорядження про формування української частини комітету парламентського співробітництва “Україна-ЄС” без збільшення в ній кількості депутатів від фракції Партії регіонів.
До складу комітету увійшли сім депутатів від фракції ПР, чотири – від “Батьківщини”, два – від “УДАРу”, по одному – від “Свободи” та КПУ, а також один позафракційний.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас