Київські бізнесмени зекономили на "чорній" зарплаті майже 14 млн грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Київські бізнесмени зекономили на "чорній" зарплаті майже 14 млн грн

Казна та Політика
682
Співробітники управління Міністерства доходів і зборів України в Києві з початку року провели 160 перевірок підприємств на предмет дотримання ними законодавства про виплату заробітної плати найнятим співробітникам, в результаті чого 158 суб’єктам підприємництва додатково нарахували 13,7 млн грн податку на доходи фізичних осіб. Про це повідомили в прес-службі управління Міндоходів в Києві.
Крім того, з початку року співробітники столичного управління Міндоходів легалізували працю понад 7 тис. осіб, з яких 3 104 осіб – найняті працівники, які не мали договірних відносин з роботодавцями, а 4 108 – приватні підприємці, що працювали без державної реєстрації.
Податківці також звернули увагу, що порушення трудових прав громадян в частині оформлення їх діяльності та виплати зарплат, як і раніше, залишається поширеним явищем. «За статистикою – 99% перевірок виявляють порушення у цій сфері», – підкреслили в управлінні Міндоходів Києва.
Як повідомлялося, за результатами перевірок загалом по Україні, з початку року податківці донарахували 134 млн грн податку на доходи фізосіб та штрафних санкцій. Виявлено 28 тис. співробітників, що працювали без оформлення трудових відносин. Порядку 16 тис. громадян, які працювали без дозвільних документів, офіційно зареєструвалися і сплатили до бюджету 3,8 млн грн податків.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас