Українським тюремникам дадуть 6 млрд. грн. на реформи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українським тюремникам дадуть 6 млрд. грн. на реформи

Казна та Політика
307
На реформування Державної кримінально-виконавчої служби направлять 3,9 млрд. грн. з бюджету і 2,1 млрд. грн. з «інших не заборонених законом джерел».
Як повідомили в прес-службі Кабінету міністрів України, відповідні суми передбачені Постановою Кабміну №345 від 29 квітня 2013 р. «Про затвердження Державної цільової програми реформування Державної кримінально-виконавчої служби на 2013-2017 роки».
«Метою схваленої програми є реформування Державної кримінально-виконавчої служби, вдосконалення її діяльності щодо дотримання прав і свобод людини в процесі виконання кримінальних покарань, приведення умов утримання засуджених та осіб, взятих під варту, у відповідність з європейськими стандартами, створення умов для виправлення і ресоціалізації засуджених, здобуття ними освіти та набуття професії», – наголошується в повідомленні прес-служби уряду.
Фінансувати урядову програму планується за рахунок коштів державного бюджету, а також «інших не заборонених законом джерел». При цьому з бюджету орієнтовно витратять 3,88 млрд. грн., ще 2,12 млрд. грн. залучать з інших джерел.
Урядовою програмою передбачені заходи щодо забезпечення переходу від утримання засуджених у гуртожитках казарменого типу до їх розміщення в камерах, поліпшення якості медичної допомоги засудженим, а також підвищення рівня організації соціально-виховної та психологічної роботи з ними. Також заплановано модернізувати підприємства установ виконання покарань та підвищити ефективності діяльності їх персоналу.
В уряді очікують, що виконання запланованих заходів дасть можливість забезпечити права і свободи людини при відбуванні покарання, а також привести умови утримання засуджених у відповідність з європейськими стандартами.
За матеріалами:
Коментарі
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас