Ноу-хау: Мінсоцполітики хоче видавати дозволи на аутсорсинг — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ноу-хау: Мінсоцполітики хоче видавати дозволи на аутсорсинг

Казна та Політика
1756
Мінсоцполітики пропонує видавати дозволи на залучення працівників на підставі “аутсорсингу”.
Такі дозволи видаватиме Державна служба зайнятості, якщо відповідний законопроект буде схвалений Верховною Радою.
Про це заявив заступник директора департаменту праці та зайнятості Мінсоцполітики Олег Прутенко, повідомляє “Урядовий портал”.
Як наголошується, уряд схвалив проект закону “Про внесення змін до деяких законів України щодо видачі дозволу на наймання працівників для подальшого виконання ними роботи в Україні в іншого роботодавця на умовах трудових договорів” і Порядок надання дозволів на наймання працівників для виконання робіт в іншого роботодавця.
“Сьогодні застосування нетипових форм зайнятості, в тому числі й “аутсорсингу”, перетворилося на інструмент, який часто застосовують для зменшення податкових зобов’язань та страхових внесків, а також – витрат на персонал”, – сказав Прутенко.
“При цьому страждають, перш за все, наймані працівники. Вони не мають постійного місця зайнятості, втрачають право на певні винагороди та соціальні виплати, а також право на пільгову пенсію при роботі на шкідливих і небезпечних об’єктах”, – сказав він.
“У разі схвалення законопроекту Верховною Радою Державна служба зайнятості буде контролювати залучення працівників на підставі “аутсорсингу”, оскільки видаватиме на це відповідні дозволи. А інспекція з праці стежитиме, щоб соціальні та трудові права працівників не порушувалися”, – сказав він.
За словами Прутенка, для отримання відповідного дозволу необхідно буде надати проект трудового договору з включенням до нього положень щодо можливостей виконання працівником роботи на користь замовника персоналу.
Також потрібно буде вказати заробітну плату, яку отримує працівник у роботодавця за виконання такої ж роботи.
При цьому зарплата працівника, який працює на умовах “аутсорсингу”, не може бути нижчою, ніж зарплата штатних працівників роботодавця, які виконують таку ж роботу.
За даними Укрдержреєстру, на початок 2013 року в Україні налічувалося близько 14,5 тисяч суб’єктів господарювання, які надають посередницькі послуги з працевлаштування і значна частина яких фактично наймають працівників для застосування їх праці іншим роботодавцем.
За матеріалами:
Українська правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас