Королевська: я не підтримую проект Трудового кодексу, він має бути компромісом — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Королевська: я не підтримую проект Трудового кодексу, він має бути компромісом

Казна та Політика
488
Міністр соціальної політики Наталія Королевська не підтримує зареєстрований у парламенті проект Трудового кодексу. Про це вона заявила журналістам, передає прес-служба Мінсоцполітики.
За її словами, такий документ повинен бути погоджений усіма сторонами соціального діалогу.
“Трудовий кодекс – це компроміс між профспілками, роботодавцями та урядом. Поки всі його норми не будуть узгоджені сторонами соціального діалогу, його схвалювати не можна. Тому документ, який сьогодні зареєстрований депутатами у Верховній Раді, – я не підтримую”, – сказала вона.
Міністр підкреслила, що Трудовий кодекс повинен повною мірою захищати права працівників, у тому числі щодо гарантій отримання заробітної плати, а так само відображати положення вже чинного Закону “Про зайнятість населення”.
“У Трудовому кодексі не може бути й мови про звуження прав профспілок, найманих працівників і погіршення умов праці. Судячи зі змісту, проект Трудового кодексу був розроблений до набрання чинності Законом “Про зайнятість населення”, який встановлює нові правила на ринку праці, а також низки інших законів. Відповідно текст проекту кодексу потребує суттєвого доопрацювання”, – сказала Наталія Королевська.
Як повідомлялося, згідно з новим проектом Трудового кодексу, в Україні робочий день може збільшитися до 10 годин, а за працівниками офіційно буде вестися відеоспостереження.
Нагадаємо, у Верховній Раді України зареєстровано проект Трудового кодексу України. Відповідний документ зареєстровано за №2902.
У свою чергу, народний депутат від “УДАРу” Павло Розенко вважає, що для схвалення проекту Трудового кодексу, зареєстрованого представниками фракції Партії регіонів, у парламенті немає необхідної кількості голосів.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас