Тігіпко: підписання Угоди з ЄС не зашкодить відносинам з Росією — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тігіпко: підписання Угоди з ЄС не зашкодить відносинам з Росією

Казна та Політика
197
Народний депутат, колишній міністр соціальної політики Сергій Тігіпко вважає, що підписання Україною угоди про Асоціацію з Європейським Союзом не має негативно вплинути на українсько-російські відносини.
“Підписання угоди не повинно погіршити відносини з Росією. У наших інтересах мати добрі відносини, хороші торговельні відносини з усіма нашими сусідами”, – заявив Тігіпко.
Він зазначив, що одним із зовнішньополітичних пріоритетів Росії є зона вільної торгівлі та безвізовий режим з ЄС, але вона хоче також розвивати і Митний союз, який при вступі до нього України, значно посилиться, і це буде вигідно Росії.
На думку політика, певна вигода, особливо на першому етапі, від вступу України до МС буде і для України, але в середньостроковій перспективі для України вигідніша угода про Асоціацію з Євросоюзом.
Нагадаємо, минулого тижня голова представництва ЄС у Києві Ян Томбінський заявив, що потужний проєвропейський громадянський рух в Україні робить європейський вибір країни безповоротним.
Раніше голова представництва Євросоюзу в Україні Ян Томбінський заявляв, що якби зараз стояло питання про підписання Угоди про асоціацію з Україною, то Брюссель на це не пішов би.
Як повідомлялося, 15 травня Єврокомісія схвалила пропозицію Раді ЄС про підписання Угоди про асоціацію з Україною.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас