Український мільярдер хоче позбутися великого заводу у Польщі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Український мільярдер хоче позбутися великого заводу у Польщі

Фондовий ринок
1653
Корпорація Індустріальний союз Донбасу зацікавлена у продажу сталеплавильного виробництва металургійного комбінату ISD Huta Czestochowa, заявив голова ради директорів ІСД Сергій Тарута.
“На цьому етапі виробництво сталі на польському заводі менш вигідно, ніж в Україні, тому для стабільної підтримки обсягів виробництва на наших підприємствах, насамперед в Алчевську, ми розробили програму, де будемо поставляти напівфабрикати, сляби з України на польські заводи, там перекатувати, а виробництво сталеплавильне зараз закрити”, – сказав він.
За його словами, для сталеплавильного виробництва вже є зацікавлений покупець. “(Плануємо) не зовсім закрити – у нас є партнер, який готовий там же, на тому ж майданчику – у нього є виробництво труби, він готовий його викупити – і таким чином ми зберігаємо і обсяги виробництва сталі в Польщі, і покращуємо свою економіку”, – сказав він.
Тарута при цьому не уточнив назву компанії, зацікавленої в придбанні сталеплавильного виробництва ISD Huta Czestochowa, повідомивши при цьому, що це польська компанія.
Як повідомлялося, раніше ІСД продала компанії Alchemia group (Польща) завод з виробництва труб (Zaklad Produkcji Rur), що входив до складу компанії ISD Huta Czestochowa.
Металургійний комбінат ISD Huta Czestochowa – найбільше підприємство Польщі з виробництва товстого листа, його виробнича потужність становить понад 1 млн тонн листового прокату на рік і 100 тис. тонн металоконструкцій і префабрикатів.
Нагадаємо, що ІСД спеціалізується на виробництві і реалізації металопродукції, контролюючи Алчевський (Луганська область) і Дніпровський (Дніпропетровська область) металургійні комбінати, Дніпропетровський трубний завод, Алчевський коксохімічний завод (Луганська область), а також металургійні комбінати ISD Dunaferr, ISD Huta Czestochowa та інші активи.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас