З 26 травня в Україні вводять новий графік руху поїздів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

З 26 травня в Україні вводять новий графік руху поїздів

Казна та Політика
1624
Державна адміністрація залізничного транспорту України «Укрзалізниця» з 26 травня вводить новий графік руху поїздів на 2013-2014 роки, повідомили в прес-центрі «Укрзалізниці».
Графік, як повідомляється, розроблений з урахуванням курсування по території України 291 пари пасажирських поїздів, включаючи 164 пари цілорічних поїздів, 93 пари сезонних рейсів і 34 пари заявочних поїздів, що випускаються за особливим розпорядженням.
Крім того, вводяться нові напрямки швидкісних експресів категорії «Інтерсіті+»: Харків – Сімферополь, Донецьк – Сімферополь, Дніпропетровськ – Сімферополь, Київ – Запоріжжя.
«З введенням нового графіка руху поїздів «Укрзалізниця» продовжить розвивати напрями швидкісного сполучення між містами України, надаючи пасажирам право вибирати між денними швидкісними експресами і традиційними нічними поїздами. Зокрема, з 27 травня жителі Лівобережжя України – Донецького, Дніпропетровського та Харківського регіонів – зможуть скористатися швидкісними поїздами «Інтерсіті+», щоб доїхати до місця відпочинку в АР Крим», – відзначили в «Укрзалізниці» і підкреслили, що нічні потяги не скасовуються .
В «Укрзалізниці» ще раз нагадали про те, що маршрут експреса «Інтерсіті+» Київ – Дніпропетровськ продовжений до Запоріжжя, а на маршруті Київ – Харків буде введена на постійній основі третя пара швидкісних поїздів, яка раніше призначалася тільки на окремі дати.
«Відкрито новий маршрут Інтерсіті Київ-Тернопіль із загальним часом у дорозі – 5 годин 55 хвилин. Реалізація квитків по цьому напрямку перевищує 40%. Продовжать курсувати безпересадкові вагони з Кіровограда до Києва», – звернули увагу в «Укрзалізниці».
При цьому для мешканців лівого берега Києва на станції «Дарниця» відкриті зупинки 19 пар поїздів, включаючи швидкісний експрес «Інтерсіті+» Київ-Харків і поїзд №169-170 Київ-Львів-Київ.
«Таким чином, зі станції «Дарниця» буде організовано сполучення з Кременчуком, Луганськом, Львовом, Маріуполем, Москвою, Мінськом, Одесою, Полтавою, Санкт-Петербургом, Сімферополем, Сумами, Харковом і Шосткою», – підкреслили в «Укрзалізниці».
Довідка УНІАН. «Укрзалізниця» об’єднує Донецьку, Львівську, Одеську, Південну, Південно-Західну і Придніпровську залізниці, а також підприємства та організації, що забезпечують перевезення вантажів і пасажирів.
За даними Державної служби статистики, підприємства залізничного транспорту України в січні-квітні 2013 року скоротили пасажироперевезення, в порівнянні з аналогічним періодом минулого року, на 0,2% – до 135,8 млн людей.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас