Лише 20% дотацій на електроенергію в Україні витрачаються правильно - експерт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Лише 20% дотацій на електроенергію в Україні витрачаються правильно - експерт

Енергетика
258
Лише близько 20% дотацій на електроенергію в Україні витрачаються правильно. Таку думку висловив виконавчий директор Всеукраїнської громадської організації “Енергетична асоціація України” Юрій Кияшко на круглому столі “Тарифи на електричну та теплову енергію в Україні: коли вони залишать нас без тепла і світла?” у вівторок у Києві.
“За нашими оцінками, з 31 млрд грн дотацій, які отримують побутові споживачі, максимум тільки 6-7 млрд грн витрачаються правильно. Вони йдуть адресно, вони потрапляють тим, хто дійсно не може платити за електричну енергію”, – сказав Ю. Кияшко.
При цьому, зазначив він, мінімум 23 млрд грн дотацій отримують ті, хто здатний платити за електроенергію, і “споживає не по 50, і не по 100 кВт електричної енергії на місяць, а це вже ознака соціального статусу людини, а тисячі кіловат електроенергії” .
Таким чином, зазначив експерт, існуюча система ціноутворення в Україні дозволяє тим, хто більше споживає електроенергії, найбільше отримувати дотацій за неї.
“Всі вже давно відмовилися від цінових дотацій при захисті малозабезпечених верств населення. Весь світ йде іншим шляхом. Або оплачуються рахунки, що виставляються малозабезпеченим, або забезпечується адресна підтримка громадян”, – повідомив Ю. Кияшко.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас