Експерти розкрили структуру тарифу на тепло - 75% собівартості виробництва тепла становить ціна газу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерти розкрили структуру тарифу на тепло - 75% собівартості виробництва тепла становить ціна газу

Енергетика
965
В Україні 70-75% собівартості виробництва тепла становить ціна газу, який використовується котельними і теплоелектроцентралями.
Іншими істотними статтями витрат теплокомуненерго є електрика (6-8%) і зарплата персоналу (11-14%), свідчать дані дослідження, проведеного Центром досліджень енергетики.
При цьому чинні тарифи в більшості міст України покривають лише 70-80% собівартості виробництва тепла, в результаті чого теплокомуненерго фактично не мають можливості платити за спожитий газ навіть у випадку 100%-вої оплати “комуналки” з боку населення.
“Але якщо ця діра їхнього бюджету нехай іноді, раз на 2-3 роки, але перекривається бюджетними субвенціями, то на оновлення обладнання грошей немає і не очікується. І з тими темпами старіння обладнання та мереж, які є сьогодні, через кілька зим всі ми ризикуємо залишитися з холодом сам на сам”, – підкреслюється в повідомленні центру.
Експерти розкрили структуру тарифу на тепло - 75% собівартості виробництва тепла становить ціна газу
Тарифи на тепло в Україні покривають собівартість його виробництва менш ніж на 80%
Нагадаємо, підвищення тарифів на газ і на тепло для населення є однією з ключових умов для отримання Україною фінансової допомоги Міжнародного валютного фонду. За останніми даними, фонд хоче, щоб тарифи зросли на 40%.
За матеріалами:
lb.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас