Складено рейтинг найдорожчих "казенних" ремонтів України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Складено рейтинг найдорожчих "казенних" ремонтів України

Казна та Політика
1191
З початку 2012 року на ремонт і будівництво нових офісних приміщень, альтанок і гаражів для своїх автопарків українські відомства і держкомпанії витратили понад 373 млн гривень (без урахування ремонтів, які коштували менше 1 млн гривень). Видання Forbes.ua визначило 10 найдорожчих з них.
Як повідомляє видання, це всього вдвічі менше, ніж уряд витратив на будівництво соціального житла за весь минулий рік (661 млн гривень).
Проаналізувавши дані Вісника державних закупівель та спеціалізованого видання Наші гроші, Forbes склав рейтинг 10 найдорожчих ремонтів, зроблених на замовлення держорганів. Ми рахували ремонт офісних приміщень (включаючи заміну сантехніки і систем кондиціонування), державних резиденцій і будівництво підсобних приміщень (таких як гаражі для міністерських автопарків) місцевих та центральних органів влади.
Перше місце рейтингу посіли будівельні роботи в президентських резиденціях в смт Форос – 38,3 млн гривень. З них 35,3 млн планувалося витратити на реконструкцію державної резиденції №11 Зоря, т.зв. Дачі Горбачова. Ще 3 млн гривень виділили на реконструкцію споруд та інженерних мереж державних дач №9 і 10.
Друге місце – капітальний ремонт одного з поверхів будівлі Державної податкової служби, за який підрядник отримав 35,5 млн грн.
На третьому місці знаходиться реставрація історичної будівлі 1912 р. будівництва у Вінниці, право оренди якої отримав Вінницький апеляційний адміністративний суд (ВААС). Ремонтні роботи обійдуться державі в 29,91 млн грн.
Четверте місце посіла реконструкція павільйону з альтанкою в карпатській президентській резиденції Синьогора, що в селі Гута Івано-Франківської області. Роботи повинні були завершитися до кінця грудня. Вартість робіт – 23,99 млн грн.
На п’ятому місці – реконструкція будівлі Харківського окружного адміністративного суду. Вартість – 23,92 млн грн.
Шосте місце рейтингу посіло будівництво першої черги оздоровчого комплексу Прикарпаття Національного банку України в Яремче. Замовником виступило Управління НБУ в Івано-Франківській області. Вартість – 23,15 млн грн.
Капітальний ремонт двох корпусів Одеського апеляційного адміністративного суду, вартістю 18,19 млн грн, посів сьоме місце.
Додаткові роботи з капітального ремонту адміністративної будівлі Вищої кваліфікаційної комісії суддів у Києві, вартістю 12,88 млн грн, опинилися на восьмому місці рейтингу.
Ремонт приміщення Миколаївського окружного адміністративного суду, вартістю 10,41 млн грн, посідає дев’яте місце рейтингу.
Замикає десятку ремонт п’яти офісів Генеральної прокуратури в Києві, вартість якого склала 10 млн грн.
Нагадаємо, з початку року в Україні виконання будівельних робіт скоротилося в порівнянні з аналогічним періодом 2012 року на 16,2% – до 13,7 млрд грн.
За матеріалами:
Forbes.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас