Шотландія звинуватила Лондон у стримуванні зростання своєї економіки і марнуванні ресурсів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Шотландія звинуватила Лондон у стримуванні зростання своєї економіки і марнуванні ресурсів

Казна та Політика
244
Влада Шотландії оприлюднила доповідь, в якій звинуватила уряд Великобританії в стримуванні зростання шотландської економіки та марнотратстві ресурсів країни.
Документ підготовлений у відповідь на заяви офіційного Лондона про те, що становище Шотландії значно погіршиться з виходом зі складу Об’єднаного Королівства.
Крім того, в доповіді Економіка Шотландії: Підстави для незалежності влада Шотландії також поклала на уряд Великобританії відповідальність за те, що криза 2008 року призвела до зниження числа робочих місць в країні з широкою автономією на 19 тис.
Шотландський уряд випустив доповідь після серії публікацій британської влади перед референдумом про незалежність Шотландії, який запланований на 18 вересня 2014 року.
Раніше міністерство фінансів Великобританії заявило, що незалежна Шотландія буде мати надзвичайно великий банківський сектор в порівнянні з розміром економіки країни, що зробить її вразливою для фінансових потрясінь і піддасть шотландських платників податків високим ризикам у разі чергової банківської кризи.
Так, за оцінками Мінфіну, розмір банківських активів Шотландії складе 1250% її ВВП, що значно вище, ніж у Ісландії та Кіпру на момент настання банківської кризи.
З наближенням референдуму британська влада, яка виступає за збереження трьохсотлітнього союзу, відзначає економічні ризики і невизначеність, з якою, на її думку, зіткнеться незалежна Шотландія.
Уряд Шотландії, навпаки, прагне переконати жителів, що становище їх невеликої країни, багатої природними ресурсами, в числі яких нафта і газ, що видобуваються в Північному морі, покращиться з виходом зі складу Великобританії.
Нагадаємо, що референдум з питання про незалежність Шотландії пройде 18 вересня 2014 р.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас