Зміна парадигми: цього літа виші наберуть більше ІТшників, а юристів та економістів стане менше — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Зміна парадигми: цього літа виші наберуть більше ІТшників, а юристів та економістів стане менше

Казна та Політика
1011
Кабмін на 2013 рік збільшив держзамовлення на IT-спеціалістів і скоротив на «міжнародників», юристів і економістів, повідомили в прес-службі уряду. Відповідну постанову схвалено на засіданні Кабміну 20 травня 2013 р.
Зведений обсяг фінансування на ці цілі передбачений у розмірі 24,7 млрд. грн.
«При формуванні держзамовлення враховані потреби у відповідних фахівцях, збільшено обсяги держзамовлення з технічних спеціальностей, зокрема вдвічі – з IT-технологій, зате зменшено держзамовлення юристів, економістів-міжнародників, менеджерів з маркетингу», – йдеться в повідомленні прес-служби Кабміну.
«Перевиробництво» за цими спеціальностями призвело до того, що випускники не можуть знайти роботу відповідно до отриманої кваліфікації, повідомляють в уряді.
Зокрема, в 2013 році за кошти держбюджету почнуть готувати більше фахівців за напрямками «інформатика», «системний аналіз», «комп’ютерні науки», «комп’ютерна інженерія», «програмна інженерія», «системна інженерія», «автоматизовані та комп’ютерно-інтегровані технології», «мікро- та наноелектроніка», «телекомунікації», «безпека інформаційних і комунікаційних систем», «система технічного захисту інформації», «управління інформаційною безпекою».
Також заплановано збільшення підготовки магістрів за спеціальностями «розробка корисних копалин (на 14,5%). У порівнянні з 2012 роком, більше студентів за держкошти зможуть стати магістрами за напрямами «електротехніка та електромеханіка», «машинобудування» і «матеріалообробка», «металургія та матеріалознавство».
У той же час зменшено держзамовлення бакалаврів за спеціальностями «міжнародні відносини» (на 23,1%), «економіка і підприємництво» (11,7%), «менеджмент» (11,1%), а також «право».
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас