Всесвітня брехня: Китай в 10 разів перебільшив дані профіциту торгового балансу - банкіри — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Всесвітня брехня: Китай в 10 разів перебільшив дані профіциту торгового балансу - банкіри

Казна та Політика
2284
Реальний профіцит торгового балансу Китаю в десять разів менший від офіційного показника $61 млрд, якщо не враховувати сфальсифіковані дані, використовувані для маскування грошових потоків, повідомляє Bank of America Corp.
Якщо ці розрахунки правильні, то позитивне сальдо торгового балансу Китаю становить всього близько $6 млрд. Це мінімальний показник за перші чотири місяці року з 2004 року, коли в січні-квітні був зафіксований дефіцит у розмірі $10,8 млрд.
Крім того, профіцит у річному вираженні зменшився в три рази, що свідчить про значний негативний вплив слабкого світового попиту на торговельні показники країни.
“Зараз зростання в Китаї слабке. Завищені показники експорту означають, що реальне зростання трохи слабше, – відзначає головний економіст Mizuho Securities Asia Шен Джіангуанг. – Ми очікуємо побачити досить сильне падіння темпів експорту в найближчі місяці”.
Падінню сприятимуть дії регуляторів, що підсилюють контроль над імпортерами та експортерами, які використовують свої торгові рахунки як грошові канали.
Для маскування грошових потоків компанії використовують поставки золота, вважає голова китайського підрозділу Bank of America Лу Тін. Це закономірно, оскільки для цих цілей ідеально підходять товари з високою вартістю і низькими транспортними витратами.
Нагадаємо, що ВВП Китаю в I кварталі 2013 року в річному вирахуванні виріс всього на 7,7%, що виявилося нижче від прогнозів експертів. Проте, Світовий банк очікує, що саме Східна Азія і країни Тихоокеанського басейну залишаться двигунами зростання глобальної економіки.
За матеріалами:
Вести.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас