Азаров доручив Королевській відновити всі дитячі табори — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Азаров доручив Королевській відновити всі дитячі табори

Казна та Політика
715
В Україні до початку літнього сезону готові майже 20 тисяч оздоровчих таборів, але це тільки частина існуючої в країні інфраструктури. Повним відновленням мережі таборів повинна зайнятися міністр соціальної політики Наталія Королевська. Про це заявив прем’єр-міністр України Микола Азаров під час ознайомлення зі станом підготовки дитячого оздоровчого комплексу «Дніпро» до літнього сезону.
«До початку літнього відпочинку дітей за підрахунками, я в цьому сам переконався на прикладі цього табору, у нас готові майже 20 тисяч таборів. Якщо говорити про організацію літнього дитячого відпочинку, то потрібно зробити одну істотну ремарку: з цих 20 тисяч таборів більша частина – це табори так званого денного відпочинку. На нас чекає дуже велика робота з відновлення тієї системи, яка колись функціонувала. За ці роки багато баз дитячого відпочинку, на превеликий жаль, в результаті відсутності фінансування втратили свої функції. Навіть на цьому непоганому санаторії видно, що потрібна підтримка цих закладів, щоб вони могли піднятися на новий рівень», – сказав голова уряду.
На його думку, літні табори, побудовані ще в радянські часи, повинні відповідати сучасним вимогам.
«На прикладі цього табору я поставив завдання і нашим міністерствам, і в цілому уряду планомірно піднімати рівень дитячого відпочинку та відновлювати цю систему. Я поставив завдання і перед Королевською, яка повинна разом з профспілковими організаціями, фондами та галузевими міністерствами проаналізувати, що можна зробити, щоб вже наступного року ми б значно краще підготувалися до літнього відпочинку і змогли надавати більш якісні послуги дітям», – зазначив прем’єр-міністр.
На його думку, головне завдання – це оздоровлення дітей, особливо тих, які проживають в екологічно несприятливих містах.
«Керівник табору поставила питання і щодо нормативів харчування, я вважаю, що ми можемо його вирішити і переглянути ці нормативи», – сказав Азаров.
Варто відзначити, що керівництво дитячого табору «Дніпро» попросило прем’єр-міністра переглянути нормативи харчування дітей, встановлені ще в радянські часи, за якими кожній дитині на добу призначено всього 100 грамів соку і 100 грамів фруктів. Наприклад, банан важить 240 грам, тому кухарям доводиться розрізати його навпіл.
Нагадаємо, директор Департаменту освіти і науки, молоді та спорту КМДА Оксана Добровольська сказала, що цього року в столичних шкільних таборах оздоровлять понад 7 тисяч дітей.
Прем’єр-міністр України Микола Азаров заявив, що в поточному році передбачено оздоровлення та відпочинок 2810 тис. дітей шкільного віку.
За матеріалами:
forUm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас