Українська земля може подорожчати в 20-40 разів - експерт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українська земля може подорожчати в 20-40 разів - експерт

Казна та Політика
2695
Українські землі можуть значно подорожчати в умовах збільшення інвестицій у сільське господарство. Таку думку висловив фахівець з аграрної політики Олександр Муляр, передає Національний прес-клуб з аграрних і земельних питань.
На думку експерта, за різними оцінками, за умови забезпечення державою сприятливого бізнес-середовища, збільшення інвестицій у сільське господарство в наступні 10-20 років, і вартість землі може зрости в 20-40 разів.
“Тут важливу роль відіграють такі чинники, як зростаючий світовий попит на продукцію сільського господарства, близькість України до низки ринків сільськогосподарської продукції і рівень цін на землю в інших країнах ЄС”, – повідомляє експерт.
За його словами, добре організований ринок оренди землі, безумовно, сприятиме зростанню доходів як сільськогосподарських виробників, так і землевласників-орендодавців.
Нагадаємо, сільгосптоваровиробники станом на 1 квітня вже виплатили власникам земельних паїв 20 млн грн орендної палати, за рік оренда складе близько 9,8 млрд грн.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас