Україна не зможе стати спостерігачем при Митному союзі - голова Євразійської комісії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна не зможе стати спостерігачем при Митному союзі - голова Євразійської комісії

Казна та Політика
469
Статус спостерігача Україна зможе отримати лише при Євразійському економічному союзі, який почне роботу з 2015 року, заявив голова колегії Євразійської економічної комісії Віктор Христенко.
Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Україна направила країнам Митного союзу проект меморандуму про надання їй статусу спостерігача. Таким чином Україна змогла б бути присутньою на відкритих засіданнях колегії, мати доступ до деяких документів, брати участь в обговоренні рішень, які безпосередньо її стосуються, хоч і без права впливати на них. Однак Росія наполягає на повноцінному входженні України в об’єднання.
Крім того, як пояснює Христенко, зараз в нормативній базі МС не передбачений статус спостерігача. У той же час правова база Євразійського економічного союзу буде передбачати різні формати взаємодії, у тому числі і можливість стати асоційованим членом, партнером або спостерігачем.
Раніше повідомлялося, що колишній Президент України Леонід Кучма закликає керівництво України ухвалити політичне рішення, куди увійде Україна – в Митний союз чи ЄС.
За матеріалами:
NEWSru.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас