Попов: масової реконструкції або знесення київських "хрущовок" у найближчі два роки не буде — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Попов: масової реконструкції або знесення київських "хрущовок" у найближчі два роки не буде

Казна та Політика
613
Голова Київської міської державної адміністрації Олександр Попов не прогнозує в найближчі два роки масової реалізації проектів з реконструкції або знесення “хрущовок”.
Про це Попов сказав в інтерв’ю журналістам.
“Для того щоб цю програму запустити, потрібно мати певну ситуацію на ринку житла. Якщо така ситуація позитивна, вона дозволяє ці проекти робити винятково як небюджетні, як комерційні. В принципі, місто готове організаційно, щоб запустити такі програми, але сьогодні їх не буде. Тому що вони невигідні”, – прокоментував Попов.
У той же час голова КМДА зазначив, що в столиці “є випадки, коли ми окремо ті чи інші квартали, райони, невеликі території за останні два роки таким чином модернізували, побудували нові будинки”.
“Але це не вирішує питання. Моє бачення: 2013-2014 рік у нас масово ця програма не піде. Можливо, якщо в 2014 році вона не тільки в Києві, а й в інших містах отримає державну підтримку, тоді це можна запустити на конвеєр. Але на сьогоднішній день поки ми цього зробити не можемо”, – підкреслив Попов.
Як повідомляв УНІАН, минулого року головний архітектор Києва Сергій Целовальник поінформував, що голова КМДА доручив Головному управлінню містобудування та архітектури розробити варіанти участі міста у програмах реконструкції кварталів застарілого житлового фонду.
У свою чергу, заступник начальника цього ГУ Андрій Вавриш назвав дві проблеми, що заважають реконструкції «хрущовок»: правове регулювання питання відселення територій та інвестиційна складова, пов’язана з економічною доцільністю вкладати в такі проекти. За його словами, Попов висунув завдання проаналізувати весь спектр існуючих проблем, розробити кращі варіанти участі міста в цих програмах, у тому числі і формат взаємодії з інвестором. Зокрема, і розробити пропозиції щодо зміни правового поля.
Вавриш зазначив, що для інвестора існують величезні ризики участі в подібних проектах, оскільки, згідно із законодавством, один мешканець може обмежити відселення всіх територій.
Довідка. Ще наприкінці 2006 року тодішній віце-прем’єр-міністр, міністр будівництва, архітектури та житлово-комунального господарства Володимир Рибак назвав 2007 рік роком знесення «хрущовок». За його словами, Мінбуд вже готує відповідну програму.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас