Попов замовив експертизу "елітних" каштанів і готовий "скрутити шиї" винним — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Попов замовив експертизу "елітних" каштанів і готовий "скрутити шиї" винним

Казна та Політика
2246
Про це чиновник заявив, коментуючи інформацію про те, що нещодавно висаджені каштани Бріотті цвітуть не рожевим, а білим кольором, як звичайні кінські каштани.
«Я як приватна особа замовив експертизу у ботсаду Фоміна. Там є фахівці, вчені, які, на мою думку, можуть дати об’єктивну інформацію, і, ймовірно, завтра ця експертиза буде готова», – сказав Попов.
При цьому він запевнив, що винні в сформованій ситуації будуть покарані: «Якщо винні будуть наші підприємства, керівники, я не хочу грубо сказати, але я б їм шиї скрутив».
За його словами, навколо ситуації, що склалася, є дві думки експертів: одні стверджують, що висаджені ті каштани, які місто і замовляло, інші стверджують, що це не той сорт каштанів.
За проведення експертизи каштанів Попов заплатив 2 тис. гривень.
Як повідомляли «Коментарі», цієї весни місцева влада помпезно засадила Хрещатик каштанами. При цьому садили не традиційні для Києва кінські каштани, а більш стійкі до негативного впливу міського середовища та шкідників – і, відповідно, дорожчі – червоні каштани Бріотті.
Кожне деревце, яке має бути стійким до шкідника, обійшлося столичному бюджету в майже 5000 гривень. Загалом витратили 1 млн. 400 тисяч. грн. Звичайний каштан коштує в 10 разів дешевше.
Однак у травні дерева зацвіли традиційним білим кольором, а не червоним. При цьому молоді дерева виявилися ураженими міллю.
Як пояснив директор КП з утримання зелених насаджень Шевченківського району Олександр Цимбалюк, «при пересадці рослина перенесла стрес, плюс аномальна спека в травні».
«Кожен висаджений на Хрещатику примірник сорту Бріотті сертифікований в італійському розпліднику. Перший рік після пересадки властивості квітки можуть бути змазані. Але ми написали лист підряднику з вимогою перевірити, якого саме сорту саджанці на Хрещатику», – додав він.
Київська прокуратура почала перевірку ситуації з каштанами.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас