Міндоходів: щомісяця платниками ПДВ реєструються понад 3 тис осіб — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міндоходів: щомісяця платниками ПДВ реєструються понад 3 тис осіб

Казна та Політика
275
У квітні поточного року платниками податку на додану вартість стали понад 3,14 тис. осіб. Порівняно з минулим роком їх кількість зросла на 20 відсотків. За цей період видано майже 5 тис. бланків свідоцтв про реєстрацію платниками цього податку.
Як фіксують аналітики Міндоходів, щомісяця платниками ПДВ реєструються понад 3 тис. Загалом, на 1 травня 2013 року їх нараховується більше 242,6 тис. осіб.
Водночас, зазначають у Міністерстві, платникам незабаром не доведеться отримувати свідоцтва про реєстрацію. Відповідний законопроект, який розроблено фахівцями Міндоходів, підтримано на засіданні Кабінету Міністрів України.
У проекті закону, зокрема, передбачається відмова від практики видачі платникам податку на додану вартість та єдиного податку свідоцтва про реєстрацію та заміна його на виписку з відповідних реєстрів. Відразу після реєстрації дані про платника податків будуть оприлюднені на офіційному веб-порталі Міністерства.
Платники також будуть звільнені від обов’язку повідомляти у контролюючі органи про зміни у своїх даних, якщо такі зміни внесені до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців
Нагадаємо, що проект Закону “Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо обліку та реєстрації платників податків” розроблено Міністерством доходів і зборів України на виконання Національного плану дій на 2013 рік, а також Плану заходів щодо підвищення показників України у рейтингу Світового банку та Міжнародної фінансової корпорації Doing Business.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас