В українського автопрому є три роки на збільшення конкурентоспроможності своєї продукції, - Мінекономрозвитку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В українського автопрому є три роки на збільшення конкурентоспроможності своєї продукції, - Мінекономрозвитку

Казна та Політика
1402
Уряд приділяє велику увагу відновленню українського автопрому, про що свідчать всі останні кроки в цьому напрямку, включаючи і такий вимушений захід, як введення спецмита. Про це заявив міністр економічного розвитку і торгівлі Ігор Прасолов під час відвідування ПАТ «ЗАЗ», повідомляє прес-служба міністерства.
«Ми здатні підняти свій автопром. У цьому я переконався, відвідавши ЗАЗ. Перш за все, на цьому підприємстві вражає локалізація – тут виробляється 50-70% від загальної кількості автомобільних деталей і вузлів, тобто, ми можемо самостійно виробляти фактично повністю автомобіль. Другий важливий момент: зараз уряд приділяє також величезну увагу розвитку малого та середнього бізнесу, у ПАТ «ЗАЗ» 790 суміжників, тобто, він забезпечує роботою не тільки великі, а й середні і малі підприємства», – сказав міністр.
Він акцентував увагу на тому, що вітчизняному автопрому за три роки, протягом яких буде діяти спецмито, необхідно налагодити роботу з інвесторами, знайти партнерів, модернізувати виробництво. «Сьогодні м’яч, як кажуть, на половині поля автопромисловців. Вони повинні зосередитися на конкурентоспроможності, тому що ринок у нас відкритий, і зазвичай купується не те, що виробляється, а те, що заслуговує, щоб його купили. Тому що на ринку голосує покупець», – сказав Прасолов.
Також міністр розповів, що зараз у рамках законодавчо-нормативних актів опрацьовується питання захисту українського ринку від псевдовиробників, які займаються на території України тільки складанням, не розвиваючи виробництво. «Ми зацікавлені, щоб продукція з високою доданою вартістю проводилася на нашій території. Те, що я побачив на цьому підприємстві, вселяє впевненість, що ми з цим завданням впораємося цілком», – резюмував Прасолов.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас