Голова Apple відзвітує перед владою США про особливості виплати податків компанією — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Голова Apple відзвітує перед владою США про особливості виплати податків компанією

Фондовий ринок
636
Голова Apple Тім Кук повинен відзвітувати перед Сенатом США про особливості виплати податків компанією. Підкомітет з розслідувань Верхньої палати задасть бізнесменові питання, що стосуються офшорів.
Зазначимо, що Apple зберігає значну частину свого капіталу за межами США. В офшорах зберігається близько 70% зі $154 млрд, які були накопичені до старту масштабної програми зворотного викупу акцій і зростання дивідендів. Корпорацію вже не раз звинувачували в бажанні зменшити податкові виплати на шкоду економіці Штатів.
Таким чином, оголосивши про buyback, “яблучна” корпорація вирішила профінансувати значну частину програми продажем боргу, і не використовувати на неї запаси готівки. Це дало можливість заощадити $9,2 млрд на податках. Мова йде не тільки про вже накопичений кеш, а й про звітність за нинішніми операціями, якими Apple теж не поповнив скарбницю США.
У свою чергу, Кук готовий з цим посперечатися, висунувши низку аргументів. По-перше, за один лише фіскальний 2012 р. Apple вклала в бюджет Штатів $6 млрд і за обсягом виплачених податків вкотре стала одним з лідерів ринку. По-друге, особливості бізнесу Apple, для роботи якого необхідні офшори, дає Америці набагато більше, ніж просто податкові відрахування – наприклад, технологічні інновації та безліч робочих місць.
Повідомляється, що слухання відбудуться у вівторок наступного тижня. Додамо, що у вересні перед парламентаріями відзвітували віце-президенти Microsoft і HP.
Раніше повідомлялося, що Піднебесна звинувачує Apple в порнографії і несплаті податків.
За матеріалами:
Вести.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас