Тарифи на газ для населення будуть залежати від споживання - законопроект — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тарифи на газ для населення будуть залежати від споживання - законопроект

Казна та Політика
764
Верховна Рада України в першому читанні схвалила за основу законопроект №2107, який пропонує встановлювати ціни на газ для населення відповідно до обсягів його споживання.
Ініціатором його розгляду виступив депутат від Партії регіонів Павло Корж. Всього проект закону Про внесення змін до деяких законів України щодо встановлення цін (тарифів) підтримали 293 народні депутати (необхідний мінімум – 226).
Законопроект також передбачає, що Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики, буде встановлювати ціни (тарифи) на електричну енергію для населення, диференціюючи їх відповідно за кількістю спожитої електричної енергії та/або за групами споживачів.
У свою чергу Кабмін розглядає рішення державних колегіальних органів про встановлення регульованих цін на визначені законом окремі товари суб’єктів природних монополій або суб’єктів господарювання, що здійснюють діяльність на суміжних ринках, у розмірі, нижчому від економічно обґрунтованого з одночасним визначенням у відповідному рішенні джерел відшкодування такої різниці.
У зв’язку з цим слід згадати про те, що Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері комунальних послуг, розробила і подала на погодження Положення про встановлення тарифів на теплову енергію нижче економічно обґрунтованого рівня. Схвалення положень цього документа не призведе до підвищення тарифів на тепло для населення, запевняють у відомстві – на компенсацію різниці реальних тарифів з економічно обґрунтованим рівнем у держбюджеті передбачено 5,125 млрд грн.
Нагадаємо, що Едуард Ставицький, міністр енергетики та вугільної промисловості України, дав позитивну оцінку результатам переговорів з місією Міжнародного валютного фонду (МВФ) в контексті енергетичних питань. Раніше повідомлялося, що МВФ критикував Україну за небажання переглянути тарифи на газ для населення.
Пізніше прем’єр-міністр України Микола Азаров заявляв, що Кабінет міністрів України не має наміру підвищувати тарифи на газ для населення, поки не будуть досягнуті домовленості з Росією щодо ціни на цей енергоносій.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас