ВВП єврозони знижується сильніше від прогнозу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ВВП єврозони знижується сильніше від прогнозу

Казна та Політика
416
Економіка єврозони в I кварталі скоротилася на 0,2% порівняно з попереднім кварталом, свідчать попередні дані Статистичного управління Євросоюзу.
Щодо аналогічного періоду минулого року ВВП валютного союзу скоротився на 1%. Результати виявилися гіршими від очікувань експертів, які прогнозували падіння першого показника на 0,1%, другого – на 0,9%.
Розчарувало експертів слабке зростання економіки Німеччини, в I кварталі поточного року показник виріс на 0,1%. При цьому аналітики чекали зростання економіки на рівні 0,3% у попередньому кварталі. У річному вираженні ВВП скоротився на 0,2%, тоді як очікувалося збільшення на 0,2%.
Аналогічна ситуація спостерігалася і у Франції, економіка якої в I кварталі знизилася сильніше, ніж очікувалося. ВВП Франції впав з урахуванням сезонних коливань на 0,2% в порівнянні з IV кварталом. Аналітики очікували скорочення показника на 0,1%. З урахуванням падіння ВВП в IV кварталі, в країні почалася рецесія, яка зазвичай визначається як скорочення економіки протягом двох кварталів поспіль.
Необхідно відзначити, що ВВП Італії та Іспанії скоротився на 0,5% в I кварталі в порівнянні з аналогічним періодом минулого року. Результат виявився гіршим за очікування аналітиків.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас