Жителі України можуть стати громадянами ЄС за 7 тисяч євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Жителі України можуть стати громадянами ЄС за 7 тисяч євро

Особисті фінанси
15937
Кожен українець може отримати паспорт іншої країни і для цього не обов’язково бути жителем Закарпаття, де цілком офіційно можна вибирати між угорським, словацьким, румунським та чеським документами. Для цього достатньо довести, що ви або ваші предки були громадянами Угорщини до 1920 року або у 1938-1945 роках (коли Закарпаття належало Угорщині).
Угорський паспорт можна одержати законним шляхом за два-три місяці. Як повідомляє Мін’юст країни, таким правом за останні 2,5 роки вже скористалися 50 тисяч українців. Однак, за гроші стати європейцем може будь-який українець.
Так, якщо “забити” в пошуковику фразу “угорське громадянство”, з’являється низка пропозицій і при цьому всі вони від турфірм. На їх сайтах вказана ціна за послуги – 5-10 тисяч євро.
Газета “Вісті” провела експеримент і залишила заявку на одному з таких сайтів. Через дві години стало відомо, що ціна за громадянство становить 7 тисяч євро. При цьому потрібно надати ксерокопії внутрішнього і закордонного паспортів, свідоцтва про народження одержувача паспорта та батьків і їх свідоцтво про шлюб.
Варто відзначити, що менеджери турфірм беруться зробити угорське громадянство навіть жителям Луганська. Так, на уточнення, що батьки народилися в Луганську і з Угорщиною ніколи не були пов’язані, представник турфірми зазначив: “Це мої проблеми – довести, що ваші родичі жили на території Угорщини в 1848 році, наприклад. Або ж – що їх вивезли в Сибір після 1945 року. Другий варіант ще кращий, так як таких угорці люблять. Але і коштуватиме дорожче”.
Починати збирати для замовника фальшиві довідки в турфірмі обіцяють після того, як отримають копії документів і аванс 200 євро. Після того, як документи будуть готові, замовник і виконавець повинні будуть зустрітися в Ужгороді і разом поїхати в Угорщину (візу посередник обіцяє зробити за годину).
У найближчій угорській сільраді необхідно подати документи на громадянство. “Там все домовлено, – говорить представник турфірми Микола. – Тільки треба буде додатково заплатити 250 євро”. Як тільки документи приймуть, менеджер бере половину суми (3,5 тисяч євро), а другу частину він забирає перед врученням нового паспорта, сертифіката про громадянство та складанням замовником присяги угорською.
При цьому незнання угорської мови виявилося не проблемою – замовнику видають написаний транскрипцією текст. За словами посередників, присягу одночасно складають близько десятка людей, тому каверзи ніхто не помітить. У той же час деякі посередники пропонують своїм клієнтам допомогу у вивченні п’ятдесяти слів.
Після присяги претендента на паспорт перевіряють на лояльність і законослухняність, а потім дають дозвіл на проживання на п’ять років. Цей документ дозволяє їздити за кордон без візи і користуватися всіма правами громадянина ЄС.
За матеріалами:
ТСН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас