Дефіцит бюджету США скоротиться до мінімуму за 5 років — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Дефіцит бюджету США скоротиться до мінімуму за 5 років

Казна та Політика
415
Дефіцит бюджету США в цьому році може скоротитися до $642 млрд, що є мінімумом за п’ять років. Про це повідомляється в новому звіті уряду США.
Бюджетне управління Конгресу опублікувало прогноз, згідно з яким дефіцит цього року скоротиться більш ніж на $200 млрд у порівнянні з лютневою оцінкою. Управління вказує на більший, ніж очікувалося, обсяг податкових надходжень і на платежі від іпотечних гігантів Fannie Mae і Freddie Mac як на основні чинники скорочення від’ємного сальдо бюджету.
Торік дефіцит склав $1,1 трлн, а показник менше $1 трлн буде зафіксований вперше з 2008 р.
Також очікується, що наступного року дефіцит бюджету продовжить скорочуватися і становитиме $560 млрд. Показник продовжить скорочуватися і в 2015 р., а потім почне зростати знову.
Такі прогнози дозволять відкласти термін для підвищення стелі державного боргу і можуть трохи пом’якшити вимоги деяких законодавців щодо жорсткого бюджетного скорочення.
Доходи бюджету в цьому році зростуть до 17,5% ВВП країни в порівнянні з 15,8% ВВП торік. Це близько до середнього показника за 40 років на рівні 17,9%. При цьому Fannie Mae і Freddie Mac в цьому році, як очікується, перерахують до скарбниці $95 млрд.
Оцінка Бюджетного управління Конгресу нижча, ніж оцінка Білого дому або великих банків. Адміністрація чекає, що дефіцит цього року складе $973 млрд, а Goldman Sachs вже двічі знижував прогноз дефіциту цього року. Зараз прогноз передбачає показник на рівні $775 млрд. При цьому в Barclays прогнозують дефіцит на рівні $750 млрд.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас