РФ зібралась оновлювати Чорноморський флот: домовленості з Україною потрібно буде переглянути — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

РФ зібралась оновлювати Чорноморський флот: домовленості з Україною потрібно буде переглянути

Казна та Політика
1052
Чорноморський флот Росії до закінчення терміну дії російсько-української міждержавної угоди в 2042 р. не може залишатися зі старими кораблями та озброєнням. Про це заявила сьогодні тут спікер Ради Федерації Валентина Матвієнко. Вона взяла участь у святкуванні 230-річчя російського Чорноморського флоту в місті-герої Севастополі.
“Природно, що Чорноморський флот до 2042 року не може залишатися тільки зі старими кораблями та озброєнням”, – сказала спікер Ради Федерації.
Вона нагадала, що президент РФ затвердив програму переоснащення Чорноморського флоту, яка передбачає будівництво нових кораблів і підводних човнів, а також морської авіації.
“Так, не всі питання поки знайшли взаємоприйнятне вирішення, – визнала Матвієнко, – переговорний процес йде, він не зупинявся”. “Я впевнена, що в рамках цього переговорного процесу ми досягнемо домовленостей, які будуть влаштовувати і російську, і українську сторони, тому що сама логіка говорить про те, що в сучасному світі, якщо ми не будемо встигати з модернізацією та переозброєнням флоту, то тоді цей флот не буде виконувати ту місію, яка на нього покладена”, – заявила Матвієнко.
Вона висловила надію, що “українські колеги добре це розуміють”. “Чорноморський флот буде найсучаснішим, найпотужнішим і найсильнішим, і разом з ВМС України буде виконувати ту відповідальну місію збереження миру в регіоні”, – впевнена спікер Ради Федерації.
За матеріалами:
ІТАР-ТАСС
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас