Відхід іноземних банків з України пов'язаний з проблемами материнських банків, - експерт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Відхід іноземних банків з України пов'язаний з проблемами материнських банків, - експерт

Фондовий ринок
1050
Великі банки з іноземним капіталом продовжать роботу на українському ринку в 2013 р. Таку думку висловив президент Українського аналітичного центру Олександр Охріменко.
«Потрібно розуміти, що банки, які приходили до кризи, орієнтувалися на ринок іпотеки. Звичайно, так як не виправдалися прогнози в цьому сегменті, на сьогодні деякі з них йдуть з нашого ринку. Але це процес безперервний – одні приходять, інші йдуть», – заявив експерт.
При цьому, за його словами, банки з іноземним капіталом, які зараз займаються роздрібним кредитуванням, відмінно себе почувають і нікуди не збираються йти з українського ринку. Серед них він виділив Idea Bank, банки «Траст», «Російський стандарт», Platinum Bank та ін.
«Щодо інформації, що деякі кіпрські та грецькі банки можуть покинути наш ринок, пов’язані, радше, не з нашими особливостями, а з проблемами на Кіпрі і в Греції. У принципі, український фінансовий ринок мало чим відрізняється від будь-якого іншого європейського. Одні, коли сюди приходили до кризи, орієнтувалися на одне, зараз на інше. До слова – згортання діяльності будь-яких банків з іноземним капіталом найчастіше пов’язані з політикою материнських структур, які скорочують кількість дочок, а не з проблемами країни», – зазначив Охріменко.
Тому фінансист прогнозує оптимістичне майбутнє іноземного банківського капіталу в Україні. «Хто хотів – уже пішов. Можливо, будуть якісь перегруповування, злиття, але чистого відходу великих гравців не буде», – резюмував експерт.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас