Більшість киян вважають, що місто повинно надавати більш істотну соціальну допомогу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Більшість киян вважають, що місто повинно надавати більш істотну соціальну допомогу

Казна та Політика
230
Більшість киян вважають, що місто має надавати більш суттєву соціальну допомогу малозабезпеченим мешканцям столиці. При цьому кияни не обізнані про соціальні програми, що реалізуються в Києві.
Такими виявилися результати вуличного опитування, проведеного в столиці фахівцями Інституту медіамоделювання та політико-економічного аналізу “Перспектива”.
Так, лише 24% опитаних киян зазначили, що столична влада чинить достатню допомогу малозабезпеченим жителям міста. Ще 28% опитаних вважають, що місто опікується соціально незахищеними громадянами “на недостатньому, але прийнятному рівні”. 58% при цьому відзначили, що місто має надавати більш суттєву соціальну допомогу малозабезпеченим киянам.
Серед найбільш ефективних соціальних програм, реалізованих столичною владою, кияни назвали щомісячну матеріальну допомогу малозабезпеченим – 68% (здійснюється в рамках програми “Турбота. Назустріч киянам”), доплати з міського бюджету вчителям і медикам – 44%, соціальний проект “Картка киянина” – 36%.
Раніше незадоволеність рівнем соціальної підтримки малозабезпечених киян висловлював і голова КМДА Олександр Попов. На його думку, потенціал столиці дозволяє надавати більш суттєву допомогу жителям Києва. Однак сьогодні столиця змушена щорічно відраховувати до держбюджету більше восьми мільярдів гривень, сплачених киянами з доходів. “Затвердження Верховною Радою змін до бюджетного законодавства дозволить залишати в бюджеті столиці 100% податку на доходи фізосіб. Це, у свою чергу, дасть нам можливість суттєво розширити фінансування в тому числі і соціальних програм”, – зазначив Олександр Попов.
Нагадаємо, напередодні Великодня і Дня Перемоги матеріальну допомогу, згідно з розпорядженням Олександра Попова, отримали понад чотириста тисяч киян. Соціальний проект “Картка киянина” був реалізований як пілотний у 2012 році. Картку, що дозволяє купувати ліки зі знижкою до 30%, а пільговикам – безкоштовно їздити в метро, отримали 55 тисяч жителів Києва. Повномасштабне впровадження картки, затверджене Київрадою у квітні, дозволить отримати соціальний продукт 425 тисячам мешканців Києва. У перспективі картка буде надавати знижки в магазинах і супермаркетах, дозволить платити за проїзд (пільговикам – їздити безкоштовно). На неї буде нараховуватися допомога від міської влади.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас