Хедж-фонди вкладають у банки Греції — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Хедж-фонди вкладають у банки Греції

Фондовий ринок
473
Деякі хедж-фонди вливають гроші в банківський сектор Греції в очікуванні високого рівня дохідності своїх інвестицій, незважаючи на те, що країна намагається виправити економічну ситуацію в умовах значного скорочення державних видатків.
Farallon Capital, York Capital Management, QVT Financial і Dromeus є хедж-фондами, які будуть брати участь у рекапіталізації банків Греції.
Також хедж-фонди є одними з найбільших інвесторів, що беруть участь у випуску акцій Alpha Bank, другого за розміром банку Греції, на 550 млн євро. Розміщення планується завершити до середини червня, повідомляє CNBC.
Інші, включаючи Third Point, який торік купив дешеві грецькі облігації на $500 млн, також розглядають інвестиції в банківський сектор як перспективні.
Деякі менеджери хедж-фондів вірять у те, що ставка на відродження банків країни виявиться ще більш прибутковою, ніж інші ставки на відновлення грецького ринку.
Фонди приваблені надзвичайно зручними умовами, включаючи спеціальні варанти, які дозволяють отримувати додатковий прибуток.
“Трійка в підсумку зробила неймовірно багато для хедж-фондів”, – сказав портфельний менеджер одного з фондів.
Наприклад, при розміщенні акцій Alpha Bank інвестори також отримають варанти, які можна буде обміняти на 7,3-9 акцій банку.
Керуючий партнер Dromeus Ахіллес Рісвас зазначив, що зростання вартості акцій банку на 50% приведе до збільшення вартості варанта на 400%.
Хоча грецька влада сподівається повторити успіх Alpha Bank із залучення коштів і в інших банках, хедж-фонди досить обережні. Деякі планують брати участь в паралельній рекапіталізації Piraeus Bank. Але багато хто говорить, що з Національним банком Греції ситуація буде іншою і банк є найбільш імовірним кандидатом на майже повну націоналізацію.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас