Facebook доріс до п'ятисот — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Facebook доріс до п'ятисот

Фондовий ринок
877
Facebook вперше увійшов до рейтингу Global 500, а Марк Цукерберг став наймолодшим керівником компанії. Рейтинг складається на основі показників виручки. Експерти здивовані: Facebook занадто швидко увійшов до рейтингу, раніше виручка так швидко зростала тільки у корпорації Google.
Соціальна мережа Facebook вперше увійшла до списку найбільших компаній Global 500. Рейтинг складається журналом Fortune на основі показників виручки компаній.
Facebook посів 482-е місце в 2012 році проти 598 місця в 2011 році. Виручка компанії в 2012 році виросла на 37%, до $5,1 млрд, у першому кварталі 2013 року виручка зросла на 38%, до $1,46 млрд.
На першому місці в рейтингу американський рітейлер Wal-Mart Stores з виручкою $469,2 млрд. На другому місці нафтовий гігант Exxon Mobile з виручкою $449,9 млрд. У 2012 році перше місце посідала Exxon Mobile, але компанії Wal-Mart вдалося повернутися на вершину рейтингу. «Орієнтир рітейлера на низькі ціни продовжує приваблювати покупців зі США», – пише Fortune.
На третьому місці Chevron з виручкою $233,9 млрд, четверте місце у Phillips 66 – $169,6 млрд, п’яте місце у Berkshire Hathaway – $162,5 млрд.
На шостому місці в рейтингу Apple з виручкою $156,5 млрд і прибутком $41,73 млн. Це єдина технологічна компанія, яка розташована в топ-10. Але компанія могла б посідати друге місце в рейтингу, якби він розраховувався, виходячи з прибутковості компаній, так як за рахунок високих цін на iPhone і iPad копання отримує дуже високий прибуток, пише The USA today.
Поява в рейтингу Facebook – несподіванка, каже головний редактор Fortune Лі Галлахер. «Ця компанія так швидко з’явилася в рейтингу, до цього настільки швидко раніше зростала тільки компанія Google», – говорить вона.
Крім того, 28-річний голова Facebook Марк Цукерберг став наймолодшим керівником з усього списку Global 500. Зараз його статки оцінюються в $13,3 млрд.
Другим молодим керівником стала голова Yahoo! (494-е місце в рейтингу) Маріса Майєр, яка раніше обіймала пост віце-президента в компанії Google. Всім іншим керівникам компаній більше 40 років.
У 2012 році виручка соцмережі зросла на 37%, до $5 млрд. Чистий прибуток за рік впав на 95% і склав за підсумками 2012 року $53 млн проти $1 млрд в 2011 році. Основну частину виручки Facebook склали продажі від реклами, меншу частку – доходи від мобільної реклами.
На початку травня соцмережа відзвітувала про фінансові показники за перший квартал 2013 року. Виручка виросла на 38%, до $1,46 млрд. Доходи від реклами зросли на 43%, до $1,25 млрд. У компанії уточнюють, що здебільшого зростають продажі від реклами в мобільних додатках, так як люди все частіше заходять на соціальну мережу через смартфони. Доходи від мобільної реклами – багатообіцяючий фактор для Facebook, цей напрямок виділяється дуже сильно серед інших доходів соцмережі, говорить аналітик Wedbush Майкл Пачтер.
Марк Цукерберг, генеральний директор Facebook, каже: «Загалом є три основні частини нашої стратегії. Складання кращих мобільних продуктів, створення платформи з новими послугами і побудова сильного двигуна монетизації». «Кожен великий бренд, компанія або послуга хоче створювати додатки як вітрину або інтерфейс для своїх клієнтів, і кожна компанія хоче знайти клієнтів і спонукати їх встановити свої мобільні додатки», – сказав він.
Зростання показників Facebook аналітик Raymond & Associates Аарон Кесслер називає впевненим. «Ми будемо спостерігати подальше зростання», – говорить він.
Катерина Бризгалова
За матеріалами:
Газета.Ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас