Як отримати кредит на 5 тис. грн: тестування українських банків (Сбербанк Росії) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Як отримати кредит на 5 тис. грн: тестування українських банків (Сбербанк Росії)

Кредит&Депозит
5060
FINANCE.UA продовжує серію матеріалів про те, як зараз йдуть справи з отриманням кредиту – ми вже протестували ПриватБанк, Ощадбанк, Промінвестбанк, Укрсоцбанк UniCredit Bank™, ВТБ, Дельта Банк, ПУМБ і Надра Банк. Нагадуємо, що для нас були важливими не тільки ті умови, які пропонують банки, але і комфортність спілкування з персоналом, уважність до клієнта з боку банку, атмосфера навколо.
Список банків, які збирається обійти наш журналіст, виглядає так:
1. ПриватБанк
2. Ощадбанк
3. Промінвестбанк
4. Укрсоцбанк UniCredit Bank™
5. ВТБ Банк
6. Дельта Банк
7. ПУМБ
8. Надра
9. Сбербанк Росії
10. Альфа-Банк
Кожен з цих банків буде протестований на можливість отримання кредиту потенційним позичальником. Його основні характеристики – 21 рік, робота є, ЗП – середня по Києву за даними Держстату – 4561 грн. Хоче “взяти” 5 тис. грн. на купівлю техніки. Цей матеріал про відвідини нашим журналістом Сбербанку Росії.
Сбербанк Росії
Київське відділення №6 за адресою вул. Хрещатик, 7/11 мені довелося відвідати двічі. Коли я прийшла туди перший раз, на касах були великі черги, менеджери були зайняті, а звичного адміністратора, який би сказав, що мені потрібно присісти на диванчик і почекати, не було. Цікаво, що як і у ВТБ у відділенні було щось на зразок терміналу “електронна черга”, але він був вимкнений, а екранів, на яких зазвичай відображається порядок черги, не було. Зате на вході є таблиця з умовними позначеннями, якими позначалися кабінки менеджерів і каси. Червоний для обслуговування приватних осіб, жовтий – для індивідуальних клієнтів, синій – корпоративних, зелений – зона самообслуговування, зелений з сидячим чоловічком – зона очікування, оранжевий з чоловічком у віконці – каса. Крім того, що стійки менеджерів мають різні кольори залежно від спеціалізації, таких же кольорів були і крісла для клієнтів. Також у відділенні був маленький “дитячий куточок” 3х3 метри з маленьким столиком та іграшками.
Побалакавши хвилин 15, я змушена була піти з відділення, тому що мене чекала зустріч по роботі.
Я повернулася в банк через годину. Черги в касах були ті ж – російські гості нашої столиці наполегливо приходили обмінювати валюту. До менеджерів теж було не пробитися, хоча їх працювало четверо. Але мені все ж пощастило і через кілька хвилин я шмигнула на звільнене місце біля молодої дівчини-консультанта. Дівчина попалася з невеликим дефектом мовлення – вона шепелявила через брекети, так що іноді було важкувато розібрати, що вона говорить. При цьому вона говорила досить плутано, ніби згадуючи, що саме вона повинна сказати мені у відповідь. Тим не менш, вона відразу перейшла до справи, як тільки я озвучила потрібну мені суму, і запропонувала роздрукувати графік виплат.
Отже, 5 тис. грн на рік обійшлися б мені щомісячними виплатами 496,34 грн, а відсотки за використання кредиту коштували б 956,04. При цьому, за надання кредиту автоматично була б знята сума 215 грн + 25 грн за страхування. І, до речі, отримати в такому випадку я змогла б не 5 тис., а 4760 грн.
У цілому, кредит у Сбербанку Росії можуть отримати громадяни від 24 років, на суму від 5 до 100 тис. грн на термін від 6 місяців до 5 років. Для зарплатників банку відсоткова ставка становить 31% річних, а для всіх інших – 33%. Одноразова комісія за надання кредиту (від суми кредиту) становить 4,3%. Термін розгляду заявки становить до 3 банківських днів.
Що стосується кредитних карток, то вони діють з пільговим періодом 45 днів. Термін кредитування становить 2 роки, щомісячні комісії відсутні при здійсненні безготівкових розрахунків. Але є комісія 2% від суми + 3 грн за отримання готівки для зарплатників Сбербанку Росії, а також для власників банківських пакетів “Статус” і “Престиж”, і 3% від суми + 3 грн для інших категорій клієнтів. Ставка складає 32% для першої категорії і 36% – для другої. Мінімальний щомісячний платіж становить 8% від суми використаного ліміту + строкові відсотки.
Таким було моє відвідування Сбербанку Росії, і вже на цьому тижні читайте останній матеріал цієї серії – про Альфа-Банк.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас