Кабмін: найближчим часом Україна може вийти на щорічне виробництво зерна в 80 млн тонн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін: найближчим часом Україна може вийти на щорічне виробництво зерна в 80 млн тонн

Казна та Політика
920
Міністр аграрної політики та продовольства України Микола Присяжнюк провів робочу зустріч з виконавчим директором Всесвітньої продовольчої програми (ВПП) Ертарін Казін. Про це повідомили в прес-службі міністерства.
Під час зустрічі обговорювалися питання перспективних напрямів взаємодії України з ВПП, участь у якій має надзвичайно важливе значення для України.
Микола Присяжнюк під час бесіди з пані Казін зазначив, що Україна повністю підтримує кроки й ініціативи Організації Об’єднаних Націй, спрямовані на вироблення скоординованого, всеосяжного підходу до вирішення проблеми подолання голоду у світі, і усвідомлює важливість питання розвитку глобального співробітництва для забезпечення продовольчої безпеки людства.
Міністр також зазначив, що в останні роки Україна постійно зміцнює свої позиції на світових ринках продовольства.
“Ми не тільки забезпечили продовольчу безпеку всередині країни, а й змогли закріпити статус надійного торговельного партнера. Про це свідчить той факт, що вітчизняні зернові стали активно купувати європейські країни, які ще п’ять років тому сумнівалися в їх якості. Так, у 2012 році Європейський Союз придбав 7,7 мільйона тонн зерна, ставши найбільшим імпортером українського хліба”, – підкреслив міністр.
Він також висловив ініціативу створення на постійній основі Резервного продовольчого фонду під егідою Всесвітньої продовольчої програми і ФАО, що дозволить оперативно реагувати на продовольчі виклики у світі.
Міністр додав, що Україна має можливість постійно оновлювати об’єкти продовольчого фонду і забезпечувати їх швидке переміщення до місця призначення, завдяки наявності необхідної інфраструктури.
Згідно з прогнозами Міністерства, найближчим часом Україна може вийти на щорічне виробництво зерна в обсязі 80 млн тонн. З них 35 млн тонн підуть на внутрішні потреби, а решта – на експорт. В Україні такий резервний запас зерна може бути створений на рівні 5-10 мільйонів тонн.
Крім того, міністр зазначив, що Україна, вже маючи позитивний досвід співпраці з Всесвітньою продовольчою програмою, веде роботу з виробниками щодо їх реєстрації як потенційних експортерів до Глобальної торгової мережі ООН з метою активізації участі українських компаній в гуманітарних програмах ООН. Адже українські пшениця, цукор і масло можуть бути основною продукцією для поставки в рамках програм.
Наприкінці зустрічі Микола Присяжнюк запевнив пані Ертарін в тому, що наша держава буде всіляко підтримувати ініціативи Всесвітньої продовольчої програми, спрямовані на поглиблення співпраці в боротьбі з бідністю та голодом у світі, нарощуючи свої потужності з виробництва продовольства.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас