Створення транспортних коридорів через територію України може забезпечити зростання ВВП на 5% - віце-прем'єр — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Створення транспортних коридорів через територію України може забезпечити зростання ВВП на 5% - віце-прем'єр

Казна та Політика
518
Віце-прем’єр-міністр України Олександр Вілкул вважає, що створення транспортних коридорів через територію України може забезпечити зростання ВВП до 5%. Про це повідомили в прес-службі уряду.
На думку О. Вілкула, Україна має колосальний транзитний потенціал, але в країні немає жодного транспортного коридору, який на всій протяжності складається з доріг першої категорії.
“При створенні таких доріг в рамках транспортних коридорів Південь-Північ, Захід-Схід, Чорноморський басейн – Східна Європа – Росія, Південний Захід – Південний Схід потенціал зростання ВВП країни складе до 5%”, – сказав Олександр Вілкул, коментуючи Концепцію стратегії розвитку автодорожнього господарства, яка була розроблена на основі аналізу кращих практик розвитку та управління автодорожнього господарства в країнах Європейського Союзу.
Він підкреслив, що ключові автомобільні транзитні потоки через нашу країну збігаються з основними внутрішніми автошляхами України і йдуть по 4-х напрямках:
- Потік Північ-Південь забезпечує 46% транзитного товарообігу. На цьому маршруті тільки близько 50% доріг 1-ї категорії.
- Потік Схід-Захід – 24% транзиту. Частка доріг 1-ї категорії – близько 25%.
- Потік з Чорноморського басейну в Східну Європу і Росію – 20% транзитного товарообігу. Частка доріг 1-ї категорії близько 3%.
Крім того, ще менша частка доріг першої категорії – близько 2% – на маршруті Південний Захід – Південний Схід, який забезпечує 3% транзиту.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас