Один з найбільших у світі концернів з виробництва продуктів готує найбільшу угоду — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Один з найбільших у світі концернів з виробництва продуктів готує найбільшу угоду

Фондовий ринок
1074
Один з найбільших у світі концернів з виробництва продуктів харчування та споживчих товарів Unilever збирається заплатити $5,4 млрд, щоб збільшити частку в своєму індійському підрозділі, йдеться в повідомленні на сайті концерну. Як пише Bloomberg, ця угода стане найбільшою в історії концерну за останні 13 років, і вона повинна допомогти компанії компенсувати повільне зростання європейської економіки.
Unilever пропонує заплатити 600 рупій за акцію в Hindustan Unilever, щоб збільшити свою частку в компанії з 52,48% до 75%, йдеться в повідомленні компанії. Ця пропозиція дає премію до котирувань Hindustan Unilever на біржі в Мумбаї в середньому за минулий тиждень на 25%. Це ще один крок у стратегії розвитку компанії на ринках, наводяться в повідомленні Unilever слова генерального директора Пола Полмана. За його словами, Індія з 1,3 млрд населення володіє значним потенціалом зростання і приваблива для довгострокових бізнес-стратегій.
Як пише Bloomberg, Unilever намагається отримати більший контроль над найбільшим виробником споживчих товарів в Індії після того, як за останній звітний період (1 квартал 2013 р.) компанія показала найнижчий приріст за останні два роки, – виручка Unilever в 1 кварталі 2013 р. зросла всього на 0,2% до 12,2 млрд євро в порівнянні з аналогічним періодом минулого року.
Hindustan Unilever, як пише Bloomberg, займає найбільшу частку на ринку споживчих товарів Індії, обігнавши Procter & Gamble і Reckitt Benckiser Group. У Unilever в Індії торік була 32%-ва частка ринку персональних засобів догляду, який, за оцінками Euromonitor, зросте до 2017 року до $14,2 млрд. На європейські країни у Unilever припадає близько 27% виручки, тоді як на продажі в Африці та Азії за підсумками минулого року припадало близько 40%.
За матеріалами:
Відомості
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас