Банк «Даніель» очолила банкір родини Юрія Іванющенка - ЗМІ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банк «Даніель» очолила банкір родини Юрія Іванющенка - ЗМІ

Фондовий ринок
2913
Банк «Даніель», що має проблеми з ліквідністю, отримав п’ятого голову правління з початку року. 23 квітня 2013 р. наглядова рада банку призначила головою правління Анастасію Чуриліну, повідомило державне агентство Smida. Того ж дня вона була призначена і радником голови наглядової ради банку.
У квітні 2011 року Чуриліна, яка працювала тоді начальником відділу контролю над банківськими установами Мінфіну, була введена в наглядові ради націоналізованих банків «Київ» і «Родовід». Рішення про її призначення в наглядову раду «Родоводу» прийняв тимчасовий адміністратор банку Юрій Райтбург.
З Мінфіну Чуриліна перейшла на роботу в проблемний Західінкомбанк на посаду заступника голови правління.
У 2010 році Західінкомбанк перейшов під контроль членів сім’ї народного депутата від Партії регіонів Юрія Іванющенка. За даними сайту банку, 51% його акцій належить ТОВ «Паррокс Корпорейшн Лiмiтед». На 1 лютого 2013 р. 100% «Паррокс» належали сину депутата Арсенію Юрійовичу Іванющенку, який проживає в місті Єнакієве Донецької області. З 2010 року наглядову раду Західінкомбанку очолює Райтбург, якого вважають близьким до сім’ї Іванющенка.
Луцький Західінкомбанк з активами 824,9 млн гривень вже кілька років не повертає депозити вкладникам. «На сьогоднішній день банк намагається реструктуризувати заборгованість перед вкладниками шляхом часткового повернення депозитних вкладів», – йдеться на сайті банку.
Банк «Даніель» з активами 1,3 млрд гривень кілька місяців також відчуває проблеми з ліквідністю. Він пропонує вкладникам пролонгувати депозити і залучає нових клієнтів під найвищі на ринку відсотки. «Даніель» до середини минулого року належав компаніям, близьким до колишнього прем’єр-міністра Валерія Пустовойтенка. У 2012 році той продав банк структурам, які контролює співвласник донецького Промекономбанку Ігор Рожок (його синові Артему Рожку опосередковано належить 19,9% Промекономбанку).
Юрій Іванющенко та Анастасія Чуриліна на письмові запитання Forbes не відповіли. На питання, чи не пов’язаний прихід нового керівника зі зміною власників «Даніеля», радник голови правління банку Аліна Микільська відповіла: «Я просто цього не знаю. Дізнаюся про це завтра».
За матеріалами:
Forbes.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас