Телекомунікаційний гігант Verizon хоче викупити підрозділ у Vodafone за $100 млрд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Телекомунікаційний гігант Verizon хоче викупити підрозділ у Vodafone за $100 млрд

Фондовий ринок
517
Американський телекомунікаційний гігант Verizon Communications готовий викупити у Vodafone Group відділення Verizon Wireless за $100 млрд акціями та готівкою.
З посиланням на анонімні джерела, обізнані з угодою, агентство повідомляє, що Verizon Communications вже найняла юридичні компанії та інвестиційні банки для супроводу угоди, проте їх назви не розголошуються.
В даний час Verizon Communication володіє 55% у Verizon Wireless, в той час як 45% належить Vodafone Group. Американський гігант має намір скористатися для цієї угоди кредитом на $50 млрд, а залишок виплатити своїми акціями.
Аналітики припускають, що продаж своєї частки в Verizon Wireless дозволить Vodafone виплатити дивіденди, придбати нові активи в Європі або приготуватися до поглинання з боку інших операторів зв’язку, включаючи іншого лідера ринку – AT&T.
Агентство додає, що для Verizon переваги угоди полягають у можливості більш гнучко розвивати мобільний зв’язок на основі підрозділу Wireless і отримати більшу свободу у використанні виручки.
Разом з тим, однією з проблем для ймовірної угоди називають високий поріг податкових відрахувань для Vodafone – британська компанія повинна буде виплатити до $20 млрд, але експерти Verizon мають намір скоротити цю суму до $5 млрд.
Нагадаємо, що Vodafone Group Plc. – британська мультинаціональна телекомунікаційна компанія, що веде операції в 30 країнах світу. Число абонентів Vodafone на даний момент перевищує 407 млн. Чистий збиток компанії за I півріччя 2012-2013 рр. склав $3 млрд. Verizon Communications була утворена в 2000 р. в результаті злиття телекомунікаційних компаній Bell Atlantic і GTE. У компанії на даний момент працюють близько 183 тис. співробітників. Verizon Communications є другою за розмірами телекомунікаційною компанією в США після AT&T. Чистий прибуток Verizon Communications за I квартал 2013 року склав $1,952 млрд.
За матеріалами:
МIА Рейтер
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас