Повідомлення хакерів про вибух в Білому домі не змогли обвалити американські ринки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Повідомлення хакерів про вибух в Білому домі не змогли обвалити американські ринки

Фондовий ринок
633
Торги на ринках США закрилися істотним зростанням фондових індексів, незважаючи на різке падіння котирувань на тлі неправдивих повідомлень про вибух в Білому домі.
Інформаційне агентство Associated Press у своєму акаунті в Twitter опублікувало повідомлення про вибух в Білому домі у Вашингтоні і поранення президента США Барака Обами. Ці новини призвели до обвалу американських фондових індексів.
Однак незабаром стало ясно, що акаунт Associated Press (AP) піддався хакерській атаці і повідомлення про теракт в Білому домі і поранення президента США є хибним.
Зростанню індексів сприяли позитивні статистичні дані з ринку житла. Продажі нового житла в США в березні цього року зросли на 1,5% порівняно з лютим 2013 р. За даними Міністерства торгівлі США, в березні було продано до 417 тис. будинків у річному вирахуванні в порівнянні з 411 тис. будинків у попередньому місяці.
Експерти очікували збільшення продажів у березні на 1,1% (до 416 тис.) порівняно з лютневим рівнем.
Традиційно низькі ціни по іпотечних кредитах, зростання вартості нерухомості і зростання числа робочих місць сприяють відновленню ринку житла, тим самим стимулюючи найбільшу економіку світу.
Водночас індекс виробничої активності в США (PMI Manufacturing) у квітні знизився до 52 пунктів.
Показник досяг мінімального за шість місяців рівня. Падіння індексу виявилося найбільш різким з червня 2010 р. Минулого місяця показник дорівнював 54,6 п.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас