Через зупинки підприємств контролюючими органами бізнес втрачає до 27 млрд грн щорічно - ФРУ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Через зупинки підприємств контролюючими органами бізнес втрачає до 27 млрд грн щорічно - ФРУ

Фондовий ринок
443
Бізнес втрачає до 27 млрд грн на рік від зупинок підприємств контролюючими органами. Про це сказав заступник Голови Ради Федерації роботодавців України, куратор проекту “Національний реєстр контролюючих органів” Олексій Мірошниченко.
“Федерація роботодавців України склала реєстр органів, які можуть перевірити будь-яке підприємство. Всього їх 70. При цьому 44 з них мають право зупинити роботу бізнесу”, – зазначив О.Мірошниченко.
Він зазначив, що справа не просто в кількості контролюючих органів. Адже, наприклад, в Росії налічується 100 контролюючих органів. “Бізнес більше турбують інші цифри, які ми побачили при складанні Національного реєстру. Однією з таких загрозливих інвестиційній привабливості України і свободі ведення бізнесу в нашій країні є кількість органів, які можуть зупиняти або припиняти роботу бізнесу”, – сказав він.
Заступник голови Ради ФРУ навів статистику втрат від таких зупинок для представників малого, середнього та великого бізнесу. “Якщо, наприклад, зупиняється робота ресторану, то він за день простою втрачає близько 15 тис. грн. Перукарня через таку обставину втрачає близько 1000 грн на день. А у представників великого бізнесу ці цифри будуть набагато вищі. Хлібокомбінат втрачає від 100 до 225 тис грн, а металургійний комбінат – до 4 млн грн за один день”, – зазначив О.Мірошниченко.
За його словами, одним з головних завдань для Федерації роботодавців України після складання Національного реєстру контролюючих органів є сприяння тому, щоб без рішення суду жодна державна установа не мала права зупиняти або припиняти роботу бізнесу в Україні.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас