eBay масово закликає користувачів до боротьби проти податку на інтернет-продаж — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

eBay масово закликає користувачів до боротьби проти податку на інтернет-продаж

Фондовий ринок
774
Виконавчий директор eBay Джон Донах’ю (John Donahoe) почав розсилати користувачам онлайн-аукціону листи з проханням підтримати боротьбу проти податку на інтернет-продаж, який планує ввести влада США. Перші листи Донах’ю розіслав вранці в неділю, 21 квітня.
Листи мають отримати загалом близько 40 мільйонів користувачів eBay, переважно тих, які щось продає через аукціон. Донах’ю попереджає, що від нового податку постраждає більшість онлайн-продавців. Він просить клієнтів eBay направляти членам Конгресу США листи з вимогами внести зміни до законопроекту про податок.
Донах’ю зазначає у листі, що податок завдає шкоди і невеликим ритейлерам, і великим компаніям, таким як Amazon, проте для останніх він становить меншу загрозу. За його словами, Amazon, який отримує 10 мільйонів доларів кожні 90 хвилин, має набагато більше можливостей, щоб виплатити податки у всіх штатах.
Розсилка листів від Донах’ю стане найбільшою за всю історію eBay. Дії онлайн-аукціону пов’язані з тим, що через eBay торгують багато дрібних ритейлерів, річні доходи яких становлять кілька мільйонів доларів, зазначає агентство.
Законопроект, який передбачає внесення змін до основного закону про торгівлю в США (Marketplace Fairness Act), надійде на розгляд Конгресу протягом декількох днів. Він дозволяє кожному штату оподаткувати онлайн-продажі ритейлерів, що знаходяться не на їхній території. Винятки зроблено тільки для ритейлерів, обсяг продажів яких менше мільйона доларів на рік, а чисельність співробітників не перевищує п’ятдесяти. Зараз штати можуть збирати податки тільки з онлайн-продавців на своїй території.
За матеріалами:
МIА Рейтер
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас