Відразу кілька російських IT-гігантів готуються до IPO на Нью-йоркській біржі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Відразу кілька російських IT-гігантів готуються до IPO на Нью-йоркській біржі

Фондовий ринок
1072
Кілька російських технологічних компаній готуються до IPO на Нью-йоркській фондовій біржі (NYSE), яка стала найпопулярнішим майданчиком у європейських емітентів через безупинну кризу в економіці єврозони.
“Є високотехнологічні російські компанії, з якими ми працюємо над розміщенням їхніх акцій на Нью-йоркській біржі. Вони вже готуються до запуску. Думаю, що в найближчі місяць-два будуть оголошення”, – розповів глава міжнародних розміщень NYSE Euronext Альберт Ганюшін.
Російська платіжна система QIWI вже направила американським регуляторам заявку на проведення IPO і планує потрапити в індекс технологічних компаній Nasdaq.
Останнє опитування керуючих фондами від BofA Merrill Lynch відзначило тенденцію, що американський фондовий ринок в останні місяці повертає собі статус надійної гавані. Сумніваючись у тому, що високі ризики вкладення в активи на ринках будуть виправдані в цьому році, глобальні інвестори мігрують в розвинені економіки, передусім в США.
В останні роки російські компанії здебільшого виходили на публічний ринок в Лондоні. Розміщення на NYSE в 2012 році провела тільки EPAM Systems Inc, постачальник послуг в галузі розробки програмного забезпечення і рішень. Компанія залучила в результаті IPO близько $72 млн.
“Зараз глобальна тенденція – використання американського ринку іноземними емітентами, в тому числі європейськими. У 2012 році в США було в 4 рази більше розміщень компаній Європи, ніж у попередній рік, в цьому році даний показник буде не нижчим”, – зазначив Ганюшін.
Притоку іноземних компаній на американські біржі посприяло, за його словами, пом’якшення регуляторних вимог до зарубіжних емітентів.
“Розміщення у США піднімає корпоративні стандарти, приваблює інвесторів, які до цього не вкладалися в російські компанії взагалі… Я не думаю, що глава Роснафти міг би вчинити з міноритаріями ТНК-BP так, як він вчинив, якби Роснафта мала американський лістинг”, – додав він.
Нью-йоркська фондова біржа NYSE Group і європейська біржа Euronext об’єдналися в 2007 році в першу у світі глобальну біржову групу. На ринки акцій групи NYSE Euronext припадає третина всього світового обсягу торгів акціями.
Раніше Корреспондент.biz писав, що в США назріває об’єднання найбільших фондових бірж.
За матеріалами:
МIА Рейтер
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас