Інвестор відмовився купувати Dell за $24 млрд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Інвестор відмовився купувати Dell за $24 млрд

Фондовий ринок
546
Інвесткомпанія Blackstone Group відмовилася брати участь у боротьбі за Dell, яку раніше оцінили в 24,4 мільярда доларів. Про це повідомляє The New York Times з посиланням на анонімні джерела. За даними видання, експерти Blackstone провели експертизу Dell і з’ясували, що компанія не варта таких грошей.
Blackstone Group вважалася одним з основних претендентів на актив з лютого 2013 року, коли компанія була виставлена на продаж. Спочатку передбачалося, що її куплять засновник і гендиректор Dell Майкл Делл, Microsoft та інвестиційна фірма Silver Lake, однак проти такої операції виступили міноритарні акціонери Dell. У підсумку на компанію з’явилися ще два претенденти – інвестор Карл Ікан і власне Blackstone. Bloomberg відзначає, що поки невідомо, чи буде Ікан наполягати на угоді після відмови від неї Blackstone.
На початку квітня стало відомо, що Майкл Делл готовий був погодитися на угоду з Blackstone, якщо та залишила б йому посаду генерального директора.
Dell опинилася в складному фінансовому становищі через загальну стагнацію ринку персональних комп’ютерів, яких витісняють ноутбуки та планшети. У першому кварталі 2013 року продажі комп’ютерів по всьому світу впали на 13,9 відсотки, що, за підрахунками International Data Corporation, стало найгіршим результатом з 1993 року. У Dell продажі знизилися на 11 відсотків.
Стагнація на ринку позначилася і на акціях Dell. Якщо в 2008 році вони коштували більше 25 доларів за штуку, то до кінця 2012 року впали нижче за позначку 10 доларів. На початку 2013 року цінні папери підтримала інформація про угоду з Dell, проте акції все одно торгуються нижче 14 доларів. Оцінка компанії в 24,4 мільярда доларів означає, що одна акція оцінюється в 14,25 долара.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас